Kézi-Eb: ötven percig tudtuk tartani a lépést Hollandiával

A magyar válogatott az utolsó tíz percben elfogyott a legutóbbi Európa-bajnoki döntős ellen.
Kapcsolódó cikkek

Megkezdte Európa-bajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott is a női kézilabda Montbéliardban. Kezdetnek rögtön a pokolian erős, legutóbb Eb-ezüstérmes Hollandiával csapott össze Kim Rasmussen csapata és 50 percig gyönyörűen tartotta a lépést ellenfelével, a végére viszont elfáradt.

Magyar góllal kezdődött a meccs, ezután viszont a hollandok vették kezükbe a meccset. Nagy csatában sikerült nem csak kiegyenlíteni, hanem fordítani is, ráadásul Bíró Blanka nagyon jó teljesítményt nyújtott. Rasmussen sokat cserélt, mindig friss ember kapott lehetőséget, nagyon közel volt a vezetés lehetősége is szünetre, végül 11-11-gyel vonultak pihenni a csapatok.

A második félidőben viszont felgyorsította támadójátékát a holland válogatott, ami szemmel láthatóan nem ízlett a mieinknek. Hamar elhúzott ellenfelünk, sokáig csak Háfra Noémi távoli bombái tartották meccsben a magyar csapatot. Nehéz szülés volt, de sikerült visszakapaszkodni 22-22-re tíz perccel a meccs vége előtt.

Ekkor azonban elcseréltük magunkat, emberhátrányban pedig nem bírta a tempót a magyar csapat. Hollandia elrohant mellettünk, ráadásul sem Bíró, sem Kiss Éva nem tudott segíteni védésekkel, bezzeg a túloldalon Wester nagyon elkapta a fonalat. Az 55. percben még az is félő volt, hogy nagy arányú vereség lesz a vége. Rasmussen gatyába rázta a csapatot, amely az utolsó másodpercig foggal-körömmel küzdött, végül háromra tudta csökkenteni a különbséget.

Az utolsó tíz percig ragyogó volt a magyar csapat, ám a végére elfogytunk.

Európa-bajnokság, C csoport, 1. forduló

Magyarország – Hollandia 25-28 (11-11)

Magyarország:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás