Federer ijesztő kezdés után jutott elődöntőbe Ausztráliában

Tomás Berdych nagyon bekezdett a szerdai negyeddöntőben, de aztán elfogyott a tudománya a svájci klasszis ellen.
Kapcsolódó cikkek

Az idei Australian Open tele van meglepetésekkel és szerdán, a férfiak utolsó negyeddöntőjében is úgy tűnt, hogy szokatlan eredmény születhet, ugyanis a második helyen kiemelt Roger Federer (aki a nyolcaddöntőben Fucsovics Mártonnal játszott) egy korán elveszített adogatás miatt hamar 0-3-s hátrányban találta magát.

A cseh Tomás Berdych 5-2-re is vezetett, majd volt szettlabdája is, de nem tudta kihasználni, a 36 éves svájci rövidítésre mentette a játszmát. Ott már nem volt kérdés, a cseh egy labdamenetet nyert csak.

A második szettben már a „jó öreg” Federert láthattuk, nyerő ütések és gyilkos szervák sokaságát mutatta be. 4-3-as vezetésnél brékelte Berdychet, hogy aztán kiszerválja a játékrészt.

A harmadik játszma elején három brék is volt gyors egymásutánban, ebből kettőt a svájci követett el, ekkor vált biztossá, hogy itt most csak ő nyerhet. 5-4-re vezetett, amikor a meccs megnyeréséért adogathatott, semmire hozta a gémet. 2 óra 14 perc alatt masírozott be a legjobb négy közé, Ausztráliában már tizedik alkalommal.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/956117069283573760

A címvédő Roger Federer eddig karrierje során ötször nyerte meg az Australian Opent. Ha most is összejönne neki, az már összességében a 20. Grand Slam-győzelme lenne. Az elődöntőben a dél-koreai Csung Hje On lesz az ellenfele. A másik ágon a horvát Marin Cilic és a brit Kyle Edmund találkozik.

Eredmény – Australian Open, elődöntő, férfiak

Roger Federer (svájci, 2.) – Tomás Berdych (cseh, 19.) 7-6 (7-1), 6-3, 6-4

Nyitókép: Europress/AFP/William West