Bojkottal fenyegetőzik a szlovén kézilabda-válogatott

A kézi-EB alatt több méltánytalanság érte a csapatot, tüntetőleg kivonulnának a kontinens tornáról.
Kapcsolódó cikkek

A szlovén férfi kézilabda-válogatott számára rendkívül rossz élmény egyelőre az Európa-bajnoki szereplés. Először Macedónia ellen kaptak ki 25-24-re kétes bírói ítéletek után, majd a Németország elleni találkozón hat másodperccel a csoportmeccs vége előtt nem hagyták elvégezni az ellenfél középdobását, amiért hetest ítéltek a bírók – a büntető értékesítésével lett 25-25 a végeredmény. A szlovén szövetség meg is óvta a németek elleni végeredményt, ám az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította a kérelmet.

Gorn Cvijic, a szlovén szövetség titkára elmondta, tisztában vannak vele, hogy milyen következményekkel járna a jövőre nézve, ha visszalépnének az Eb-től, de eddig mindig csendben maradtak a rossz döntések után. A végső szót az elnökség mondja majd ki.

A Delo című szlovén lap cikke szerint a nemzeti csapat képviselői kedd este nyolcig ismét fellebbeznek a mérkőzés végeredményével kapcsolatban.

Szlovénia szerda este Montenegróval mérkőzne meg, de elképzelhető, hogyha ismét elutasítják az óvást, akkor fogja magát a csapat és hazamegy.

Fotó: Monika Skolimowska/dpa-Zentralbild/dpa