Miklós Edit ismét sílécre állt

Januári balesetét követően ismét havas edzést végzett Magyarország legjobb alpesi sízője, Miklós Edit.
Kapcsolódó cikkek

Januári balesetét követően ismét havas edzést végzett Miklós Edit. Magyarország legjobb alpesi sízője – aki kétszer állt már dobogón világkupaversenyen – január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló verseny edzésén nagyot esett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok.

Jól sikerült az első sízésem. Kontrollált tempóval csúsztunk, mindig figyelve a helyes technikára, pozíciótartásra! A térdem nagyon jól reagált az első napra, különösebb fájdalmat nem éreztem. Nagyon meg voltunk elégedve az első síedzéssel, a tervünk az, hogy fokozatosan növeljük a tempót és a terhelést

– mondta Miklós Edit, hozzátéve, hogy stabilnak érezte a térdeit, ráadásul a jobb lábán térdortézist használ, hogy még biztonságosabb legyen a síelés.

A magyar szövetség szerdai beszámolója szerint a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett versenyző a héten vezetőedzőjével, Stefan Abplanalppal a Saas-Fee gleccseren készül. Stark Márton szövetségi kapitány irányításával a magyar válogatott csapat – többek között Tausz András, Tóth Zita, Kékesi Márton – együtt edz Miklós Edittel és Samsal Daliborral a svájci helyszínen.

Februárra lehet százszázalékos Miklós Edit
Január 15-én bukott óriásit a legjobb magyar alpesi síző, amely komoly sérülésekkel járt, de egy évvel az esés után már ismét versenyképes lesz.

Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, december elején rendeznek először gyors számokat, amelyen már Miklós Edit is rajthoz áll a kanadai Lake Louise-ban. A phjongcshangi téli olimpia február 9-én kezdődik.