BL: magabiztos játékkal nyert bronzérmet a Veszprém

34-30 lett a vége, a Barcelona a sorozat idei kiírásának negyedik helyezettje.
Kapcsolódó cikkek

A Telekom Veszprém együttese óriási csatában maradt le a Bajnokok Ligája fináléjáról. Xavier Sabaté tanítványai 27-26-ra kaptak ki a Paris Saint-Germaintől szombaton délután.

Kikapott a Veszprém a PSG-től, a bronzért küzdhet tovább a BL-ben
Heroikusan küzdött, de végül 27-26-ra kikapott a magyar bajnok. A Vardarral vagy a Barcelonával játszanak Nagy Lászlóék vasárnap a bronzéremért.

A spanyol mester szerint csapata jobb volt, mint a PSG, elmondta azt is, hogy mindent megtesznek vasárnap a bronzéremért. A Barcelona elleni összecsapás volt a 40 éves szakember búcsúmeccse, helyét a svéd Ljubomir Vranjes veszi át a kispadon.

A PSG mellett a katalánok is kétszer verték a Veszprémet a Bajnokok Ligája csoportkörében. Októberben Barcelonában 26-23-ra nyertek, februárban pedig 25-22-es győzelmet arattak. A két csapat ezúttal a bronzért küzdött, 2015-ben a fináléban találkoztak, akkor is a gránátvörös-kékek örülhettek.

Kemény szezonunk volt, három nagyon erős sorozattal. De még nincs vége, van még egy mérkőzésünk és győzelemmel akarjuk zárni a szezont

-mondta Sabaté az EHF hivatalos honlapjának.

I. félidő

Háromszor is a Veszprém vezetett a meccs elején Aron Palmarsson, Nagy László és Lékai Máté voltak eredményesek, de a katalánok rendre egyenlíteni tudtak.

5-4-nél vezettek először a katalánok, Palmarsson adta el a labdát, majd ő maga egalizált nem sokkal később. Lékai duplája után már hárommal ment a Veszprém. Andreas Nilsson kapott parádés passzt a az izlandi átlövőtől, 9-5-nél kért időt Xavi Pascual.

A svéd beálló kiállítása után megtörte hatperces gólcsendjét a Barca. Ancsin Gábor talpról lőtte a 10. veszprémi gólt a 16. percben. Lékait nem tudták tartani a katalánok, Cristian Ugalde találata után pedig 14-10-et mutatott az eredményjelző.

A játékrész végén feljött mínusz 1-re a Barca, Timothey N’Guessan pattintotta el Mirko Alilovic lába alatt a labdát, majd a fiatal átlövő egyenlített a 29. percben. Ugalde gólja zárta az első félidőt, 18-17-re vezetett a Veszprém a szünetben.

II. félidő

Entrerrios rögtön az első támadásból egyenlített, Nagy László villant a túloldalon. Mikler Roland jól szállt be a meccsbe, kétszer is szépen védett a magyar portás. Nilsson harcolt ki hétméterest, amit Dragan Gajic értékesített magabiztosan.

Valero Rivera ejtett az üres kapuba a 28. percben, 22-21-re módosult ezzel az állás. Mikler fontos pillanatban védett hétméterest, nem tudtak egyenlíteni a katalánok. Dika Mem parádés lövést eresztett meg talpról, a jobb felsőben kötött ki a labda.

Nilsson szerencsés gólt lőtt, majd Pérez de Vargas füle mellett zúdította a labdát a kapuba a vonalról (24-22). Ugalde hatodszor zörgette meg a hálót a szélről, Pascual mínusz háromnál kért időt. Nem táltosodtak meg a katalánok, sőt, Ugalde növelhette volna a mieink előnyét, de két ziccert is elrontott.

22-22 után zsinórban ötöt hintett a Veszprém, Nilsson bravúros találata után Nagy lőtt egészpályás gólt az üres kapuba. Lékai parádés betöréssel szerezte meg saját maga hatodik gólját, nagyon eredményesen játszott az irányító.

Öt perccel a vége előtt Mikler fontos pillanatban védett nagyot, Palmarsson pedig passzcsellel etette meg a komlpett Barca-védelmet, majd a hálóba lőtt. Az izlandi játékost nem tudták tartani a katalánok, nyolcadik gólja mindent eldöntött a 29. percben. A Veszprém a játék minden eleménél jobb volt a Barcelonánál, így megérdemelten nyert bronzérmet a magyar csapat.

Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés, végeredmény:

Telekom Veszprém – Barcelona 34-30 (18-17)