Női kézilabda BL-döntő: hosszabbítás után győzött a Győri Audi ETO KC

2013 és 2014 után ismét Európa legjobbja lett a kisalföldi gárda.
Kapcsolódó cikkek

Egészen elképesztő mérkőzésen, hosszabbítás után lett Európa legjobbja a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a Budocnost Podgorica elleni elődöntő után vasárnap a macedón Vardar Skopje ellen mérkőzött a budapesti final four fináléjában.

A döntő első 15 percében fej-fej mellett haladt a két gigász (9-9), majd több, mint 10 percig gól nélkül maradt a Vardar, így a Győr el tudott lépni három góllal (13-10). A Vardar emberelőnyben sem talált be, így Mörk szép egyéni alakítása után már négy is volt az előny (14-10).

Az első félidő egy időntúli szabaddobással zárult, amelyet Grimsbö hatalmas bravúrral ki tudott tolni, így a szünetben 15-12 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején ezúttal a Győrnek nem ment emberfórban, de a macedónok nagyon nem tudtak közelebb jönni (18-16). Az utolsó 15 percben azonban jobb volt a Vardar, Althaus góljával tíz perccel a vége előtt már csa egy volt előny (23-22).

Támadásban megállt Ambros Martín csapata, így az 55. percben már 24-24 volt az állás. 53 másodperccel a vége előtt, egygólos előnynél Mörk belement, így mehetett az egyenlítésért a Vardar, Mavsar pedig hosszabbításra mentette a párharcot.

A 2×5 perces ráadást kiválóan kezdte a Győr, néhány perc alatt sikerült elhúzni három góllal (29-26), de a rövid pihenő előtt már csak egy volt ide (29-28). A végén sikerült elmenni kétszer is két góllal. Lacrabere hetese után 31-30 volt ide. Az utolsó 40 másodpercet sikerült lepörgetni, így története során harmadszor lett BL-győztes a Győri Audi ETO KC.

A döntő MVP-je, azaz legértékesebb játékosa a győri Nycke Groot lett.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Győri Audi ETO KC – Vardar Skopje 31-30 (15-12) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Görbicz 7, Groot, Mörk 6-6, Amorim, Tomori 3-3, Bódi, Broch, Knedlikova 2-2, illetve Lacrabere, Althaus 6-6, Penezic, Radicevic, Lekic 4-4, Mavsar 3, Herrem 2, Lazovic 1