Érthetetlen: három hónapja várnak a jutalmukra az olimpikonok

Több, mint negyed éve kialudt az olimpiai láng, de érmeseink, helyezettjeink még nem kapták meg az állami elismerést. Csak szóban.
Kapcsolódó cikkek

Bő három hónapja aludt ki az olimpiai láng, de érmeseink (képünkön), helyezettjeink még nem kapták meg az állami elismerést. Csak szóban. A szép, ropogós magyar forintot még nem. 

Kovács Tamás, a MOB korábbi sportigazgatója vetette fel közösségi oldalán a kérdést, vajon hol van az olimpiai és a paralimpiai jutalom?

A sportvezető úgy tudja, a mai napig nem került sor a riói olimpián-paralimpián sikeresen szerepelt versenyzők, edzők, szakemberek olimpiai jutalmának kifizetésére, holott korábban, például a londoni olimpia után, elegánsan, az állami kitüntetésekkel együtt, a hazaérkezést követően szinte azonnal kiosztásra került az olimpiai és paralimpiai elismerés.

Meglehet azért a késlekedés, mert a kormány elégedetlen lehetett valamivel, ezért elvette a MOB-tól a négy éve ráruházott feladatkörök zömét, így az eddigi meghatározó döntéshozó és pénzelosztó szerepéből a bizottság visszasüllyedt a 2002-2010 közötti tanácsadó és utazási iroda szerepkörbe.

Ennek ellenére úgy tudjuk, a Borkai Zsolt vezette MOB megtette a kötelességét, a jutalomlistát a pontos összegekkel már november elején elküldte az államtitkárságnak, azóta várják az ünnepélyes átadás időpontját. Az elnök jelenleg amúgy a szervezeti átalakítással van elfoglalva; múlt héten két nap alatt menesztette Szabó Bence főtitkárt, majd Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgatót.