Hollókőn az egekbe szöktek az ingatlanárak

A Nógrád megyei ingatlanok közül a hollókőiek a legdrágábbak, Salgóbányán viszont 20 ezer forint négyzetméter áron is kínálnak eladó lakást.
Kapcsolódó cikkek

Az ország legdrágább és legolcsóbb utcáit szedte össze az Ingatlan.com 500 ezer hirdetés vizsgálatával, köztük Nógrád megyéét is. A 2021-es – még nem a teljes évet felölelő – kínálatban az eladásra kínált lakóingatlanok utcái sorában Nógrádban Hollókő a legdrágább, Salgóbánya pedig a legolcsóbb, írta a nool.hu.

Kapcsolódó
Vidéken is sokat emelkedett az új lakás ára
Megingathatatlan a Győr, Debrecen, Szeged trió elsősége a vidéki újlakás-piacon.

A hollókői Sport utca ingatlanjait adják jelenleg a legmagasabb áron, átlagosan 728 ezer forintot kell egy négyzetméterért fizetni.

A Nógrád megyei ingatlanárakat ismerve ez már-már csillagászati összegnek számít, hiszen a lista első tíz helyén 388-508 ezer közötti négyzetméterárak szerepelnek.

Érdekesség, hogy 2020-ban a rétsági Takarék utcában voltak a legdrágább ingatlanok, ahol egy négyzetméter 270 ezer forintot ért.

Idén ezt a toplista második helyén álló balassagyarmati Fenyves út a maga 508 ezer forint négyzetméterárával és a nőtincsi Madách utca – 475 ezer forint négyzetméterenként – is túlszárnyalja az árával.

Nógrád megyében a legolcsóbban kínált ingatlanokat a kutatás szerint jelenleg Salgóbányán, a Jókai soron kínálják, ahol 20 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

Az összehasonlítás kedvéért: 2020-ban a salgótarjáni Csokonai út lakóházait adták a legalacsonyabb áron, ott átlagosan 24 ezer forintot kellett fizetni egy-egy négyzetméterért.

Kapcsolódó
Felerősödött a kereslet a telkek iránt, és ez húzza magával az árakat is
A legtöbb településen 30-50 százalékkal drágultak a telkek.