Siófokon több lakás épült, mint hét megyében összesen

Minden tíz, az év első felében elkészült új lakásból hat Budapesten készült el.
Kapcsolódó cikkek

Minden tíz, az év első felében elkészült új lakásból hat Budapesten, Pest megyében vagy Győr-Moson-Sopron megyében található — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss, Fókuszban a megyék című kiadványából, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett.

Az első fél évben átadott 8697 lakás közül 2071 Pest megyében, 1657 a fővárosban és 1403 Győr-Moson-Sopron megyében épült fel. Tízezer lakosra vetítve Győr-Moson-Sopron megyében harminc új lakás jut, ez országosan a legmagasabb érték. Viszonylag sok, 797 lakás épült még Hajdú-Bihar megyében, ahol a lakások döntő többségét a megyeszékhelyen, Debrecenben adták át. Somogy megyében 571 új lakóingatlan készült el az első fél évben, közülük több mint négyszáz — az amúgy 25 ezres lélekszámú — Siófokon. Ez négy és félszerese a tavaly ugyanekkor elkészült lakásszámnak, miközben az országos bővülés 34 százalékos volt a lakásépítésekben.

A sor másik végén hét olyan megye áll, ahol a százat sem éri el az újlakások száma. Nógrádban 18, Komárom-Esztergom megyében 52, Borsodban 53, Heves megyében 62, Tolnában 66, Baranyában 86, Békés megyében pedig 90 lakást adtak át hat hónap alatt. Ezekben a megyékben összesen nem épült annyi új lakóingatlan, mint Siófokon.

Kiemelt kép: Mohai Balázs/MTI