Ezt árulja el rólad, ha meztelenül alszol

Ha éjszakai bagolynak érzed magad, akkor feltehetően jobban szeretsz meztelenül aludni.
Kapcsolódó cikkek

Ha éjszakai bagolynak érzed magad, akkor feltehetően jobban szeretsz meztelenül aludni, legalábbis egy friss kutatás szerint, írja a New York Post.

A tanulmányban kétezer amerikai felnőtt alvási szokásait vizsgálták. A résztvevőket két csoportra osztották: ezer olyan ember válogattak össze, akik inkább meztelenül szeretik eltölteni az éjszakát, és ezer olyat, akik pizsamában.

Az eredmény szerint a meztelenül alvók többsége (38 százalék) éjjeli bagolynak nevezi magát, a pizsamások között viszont sokkal jobban megoszlik a korán és későn fekvők aránya.

Kiderült az is, hogy az önbizalomnak nem sok köze van az alvási rituáléhoz. A felmérés rámutatott, hogy a meztelenül alvók egy tízes skálán hatosra értékelték átlagban az önbizalmukat, míg a pizsamában ágyba bújók ötösre.

Fotó: iStock

A pizsamások 26 százaléka azt mondta, hogy azért szeretik ruhaneműben tölteni az éjszakát, hogy ne kelljen olyan sűrűn cserélniük az ágyneműhuzatot. A meztelenül alvók 36 százaléka azzal érvelt ezen szokása mellett, mert egészségesnek tartja.

Ha párkapcsolatról van szó, tízből három válaszadó azt mondta, hogy a kezdeti fázisban akkor is vonzónak akarta mutatni magát, amikor ágyba bújtak a partnerével. A pizsamások 54 százaléka ki is cserélte az éjjeli szettjét csak azért, hogy jó benyomással legyen a másikra.

A szexuális életre viszont különösebben nincs hatással az, hogy ruhában vagy a nélkül bújik valaki ágyba: a meztelenül alvók átlagban ötször, a pizsamában alvók négyszer szexelnek egy héten.

Titokzatos vevőé lett a világ legdrágább háza
14 hálószoba, bálterem, uszoda, lovarda egy botanikus kert közepén.

Kiemelt kép: iStock