Ezeket a dolgokat soha nem szabad lehúzni a vécén

Számtalan olyan dolog van, amiről köztudott, hogy különböző okoknál fogva nem szabad lehúzni a vécén, de sok tárgynál, eszköznél hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Alább ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba, hogy még véletlenül se kelljen busás összegért szerelőt hívni.
Kapcsolódó cikkek

1. Popsitörlő, baba törlőkendő

Vannak akik szerint a popsitörlők nem tesznek kárt a lefolyóban, de egy amerikai vízvezetékgyártó cég szerint gyakran lehetnek az eltömődés okai és inkább mindig a szemetesbe kellene azokat dobni. A szakemberek azt mondták, a törlőkendők nem bomlanak le úgy a vízben, mint adott esetben a WC-papír, ami komoly kellemetlenségeket okozhat a fürdőszobában.

2. Vatta

A vattagolyókat, vattaszivacsokat egyáltalán nem biztonságos leengedni a vécén, mert a lefolyóban összetapadnak és makacs dugulást eredményezhetnek.

3. Menstruációs higiéniai termékek

Ez talán a legmeglepőbb mind közül, de a tamponokat, betéteket még véletlenül sem szabad a WC-be dobni. Ezek olyan termékek, amik magukba szívják a nedvességet, és csak megduzzadnak, miután lehúztuk azokat, ami természetesen nem tesz jót a lefolyónak.

Hét megdöbbentő és látványos csempe a fürdőszobába
A fürdőszoba a lakókörnyezetünk egyik legfontosabb része. Összeszedtünk hét olyan megoldást, amelyek vegyítik a hagyományos és a modern technikákat és mintákat, és amelyek úgy teszik érdekessé a fürdőnket, hogy elsőre nem is vesszük észre.

4. Pelenka

A pelenkákat valójában le sem lehet húzni a WC-n, de ha ez valamilyen módon mégis sikerülne, akkor a tamponokhoz hasonlóan magukba szívják a vizet és dugulást okoznak.

5. Papírzsebkendő

A laikusok azt hihetik, hogy a papírzsebkendő nem sokban különbözik a WC-papírtól, de nem arra tervezték őket, hogy a vízben lebomoljanak. Ha valamiért a WC-papírt zsebkendővel kell kiváltanunk, akkor azt lehetőség szerint inkább dobjuk a szemetesbe.

6. Gyógyszer

Ha vannak olyan tablettáink otthon, amire már nincs szükségünk, akkor ne a WC-be öntsük, mert a hatóanyaga belekerül a vízbe és mérgező környezeti hatásai vannak.

Thinkstock

7. Cigarettacsikk

Ha már a mérgező vegyi anyagoknál járunk, a cigarettacsikkel pontosan ilyeneket öblítünk a csatornába. Ráadásul egy csikk miatt lehúzni a vécét óriási vízveszteség. Legrosszabb esetben pedig még egy dugulással is szembenézhetünk miattuk.

8. Haj

A hajszálak egyfajta hálót képeznek a vízben és szinte mindenbe bele tudnak akadni. Ráadásul csak lebegnek, és soha nem szívódnak fel, legyenek a vízben bármennyi ideig.

9. Rágógumi

Nem nehéz kitalálni, hogy a rágógumi nehezen oldódik a vízben. Mivel ragadós, simán odatapad a lefolyó oldalához és eltömíti az egészet. Éppen ezért mindig válasszuk inkább a szemetest, ha meg akarunk szabadulni tőle.

10. Főzőzsír

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a zsírt nem szabad a csapba önteni, de ugyanúgy a vécébe sem ajánlott. Hűlés közben a zsír felhalmozódik és összeáll, ami nem tesz jót a csatornarendszernek.

5 igénytelen növény, ami feldobja a fürdőszobát
Mivel a fürdőszobában a legnedvesebb a levegő, a növények itt fejlődnek a leginkább, feltéve, ha elegendő fényt kapnak.

Kiemelt kép: Thinkstock