Már itthon is kapható az Alcatel szuperolcsó androidos telefonja

Nem tud sokat, de Android Go fut rajta, és kevesebb, mint 30 000 Ft.
Kapcsolódó cikkek

Az Alcatel 1X az első olyan okostelefon Európában, ami 18:9 képarányt kínál Android Go operációs rendszerrel, ráadásul 100 euró alatt, azaz a készülék megfizethető áron biztosít stabil, gyors, hatékony és biztonságos rendszert azok számára, akik nem csúcs- illetve középkategóriás készülékre vágynak. A készülék már kapható Magyarországon is, kártyafüggetlenül mindössze 29 900 forintért.

Forrás: Alcatel

Az Alcatel 1X előretelepített Google Go, Google Maps Go és Gmail alkalmazásokkal került forgalomba, illetve megtalálható rajta a Facebook Lite, továbbá hozzáférést biztosít az összes Android-alkalmazásokhoz és játékhoz a Google Playen keresztül. Azzal persze érdemes tisztában lenne, hogy egy abszolút belépő szintű készülékről van szó, ami kétmagos Cortex-A53 processzorral, 16 GB háttértárral és 1 GB RAM-mal rendelkezik, így

tényleg csak a legszükségesebb appok futtathatók rajta.

A telefon ugyanakkor fel van szerelve a Google Asszisztens Go verziójával is, így a készülék akár hanggal is vezérelhető. Csak meg kell érinteni és lenyomva tartani a home gombot az indításhoz, és már utasíthatjuk is a Google Asszisztenst, hogy küldjön üzeneteket, indítson hívásokat, játsszon le YouTube-videókat vagy zenéket, esetleg kezelje a különböző állítson értesítéseket.

Az Alcatel 1X kinézetre két különböző verzióban kapható: adott a bársonyos tapintású Suede kollekció, illetve a jóval látványosabb Satin gyűjtemény. Mindkét változat különböző színekben kapható, olyan kódnevek alatt, mint a Suede Dark Blue, a Suede Dark Grey vagy éppen a Satin Soft Gold.

ALCATEL 1X SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,3 colos IPS LCD, 480 x 960, 18:9
Chipset: Mediatek MT6739
RAM/ROM: 1 GB RAM, 16 GB (32 GB-ig bővíthető)
Hátlapi kamera: 8 MP (f/2.0, 1/4″, 1.12µm)
Előlapi kamera: 5 MP
Akkumulátor: Li-Ion 2460 mAh
Operációs rendszer: Android Oreo (Go Edition)