Egy könyvre hasonlíthat majd a jövő iPhone-ja

Egy lépéssel közelebb került összehajtható mobiljához az almás óriás.
Kapcsolódó cikkek

Már egy ideje hallani pletykákat arról, hogy több más nagy gyártóhoz hasonlóan az Apple is összehajtható mobilon dolgozhat, és ez most még biztosabbnak tűnik. A cég a hónapban nyújtott be szabadalmi kérvényt egy olyan eszközre, ami hajlékony testtel és kijelzővel rendelkezik. Sok minden még nem derül ki a leírásból, a gyártó is csak sejtelmesen annyit ír, hogy a kütyü lehet telefon, laptop, tablet, vagy akár óra is. Egyesek szerint az almás cég akár egy iPaddé alakítható iPhone-on is gondolkodhat.

Az eszközt kétféle módon lehetne meghajtani: úgy, ahogyan egy könyvet nyitnánk ki és csuknánk össze, vagy hogy a kijelző egyik felét fedje le.

Összehajtható iPhone-on dolgozhat az Apple
A moduláris telefon nem vált be, most az összehajtható mobilok felé tapogatóznának a nagyok.

Októberben a The Korea Investor forrásai beszéltek arról, hogy az összehajtható iPhone prototípusához valószínűleg az LG fogja legyártani a szükséges komponenseket. Az LG Display összehajtható OLED panelt, míg az LG Innotek hajlékony áramköröket szolgáltathat számukra. Valószínűleg azért nem a Samsung Displayre bízhatták a feladatot, mert ezáltal a fejlesztési titkok a konkurenshez szivároghatnának.

A kijelzők gyártása viszont csak 2020-ban kezdődhet meg a források szerint, így valószínűleg pár évet még várnunk kell a mobilra, ha valódi termék lesz belőle.

A kínaiak már jövőre berúgnák az összehajtható okostelefonok piacát
A Huawei is ilyen készüléken dolgozik a Samsung és az Apple mellett, elsők lesznek, állítják.

Annyi biztos, hogy összehajtható mobileszközök gondolatával a legtöbb nagy gyártó már kacérkodik: a Xiaomi tavaly mutatott be hajlítható kijelzőpanelt, a Samsung a “Galaxy X” néven emlegetett modell létezését erősítette meg nemrég véletlenül, a Huawei pedig bejelentette, hogy ők fognak mindenkit megelőzni, már van is egy finomításra szoruló prototípusok.

Kérdéses az is, hogy van-e egyáltalán igény ilyen eszközökre, de ez lehet jó ideje az első markánsabb irányváltás dizájn tekintetében az okostelefonpiacon. A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, miután a moduláris koncepción alapuló telefonok nem a várt eredményeket hozták.