Egyetlen fotóval átverhető a legújabb Samsung mobil arcfelismerője

Egy szelfi is elég, hogy átverjük a Note 8-at.
Kapcsolódó cikkek

A Samsung nemrég mutatta be idei legújabb csúcskészülékét, a robbanós Note 7 utódjának szánt Note 8-at, aminek hibáira már most rávetették magukat a kísérletező kedvű felhasználók. Korábban már mi is írtunk arról, hogy a Galaxy S8 íriszszkennerét kontaktlencsével és fotóval is sikerült átverni, most pedig a Note 8-cal kapcsolatban derült ki, hogy arcfelismerője könnyen átengedi a rafinált tolvajokat.

Mel Tajon webfejlesztő tesztje szerint a legújabb csúcskészülék is bedől annak, ha a tulajdonosáról készült fotóval próbálják kijátszani. Az arcszkenner lényege, hogy a felhasználó az előlapi kamerába nézve azonosíthatja magát, és oldhatja fel a telefont ahelyett, hogy PIN-kódját, vagy ujjlenyomatát kéne használnia.

Tajon Twitterre is posztolta a videót, amin azt demonstrálja, miként játssza ki az egyik Note 8 telefon rendszerét egy másik Note 8 segítségével. Az egyik telefonon megnyitotta a jogos tulajdonos szelfijét, majd azt a feloldani kívánt készülékkel szemben tartotta – a rendszer úgy érzékelte, mintha valóban a felhasználó nézett volna bele a kamerába.

Kontaktlencsével hekkelték meg a Samsung csúcsmobilját
A biometrikus azonosításnál még mindig biztonságosabb a PIN-kódos megoldás, állítják.

Az igazán aggasztó, hogy még a viszonylag rosszabb minőségű, Facebookra és Instagramra feltöltött, butított fotókkal is látszólag működött a dolog.

A hasonló megoldásokkal rendszerint kísérletező Chaos Computer Club (CCC) tagjai korábban már felhívták a figyelmet arra blogjukon, hogy mivel az ujjlenyomatainkkal ellenben az íriszünk mindig látható, a biztonsági kockázat nagyobb, mint az ujjlenyomat-olvasók esetén. Azt tanácsolják, ha valóban számítanak az adataink, akkor még mindig biztonságosabb a hagyományos PIN-kódos lezárást használni a biometrikus rendszerek helyett.

Vissza a jövőbe: íme a robbanós mobil utódja, a Samsung Note 8
Olyan mint egy S8+ ceruzával, vagy mintha a Note 7 sosem történt volna meg.