Megújult az Autó-motor magazin

Új rovatok és ráncfelvart megjelenés jellemzi Mészáros Lőrinc kiadóvállalatának 70. születésnapját ünneplő autós és motoros magazinját, valamint annak különszámát.
Kapcsolódó cikkek

Új rovatokkal és megváltozott külsővel jelent meg az Autó-motor magazin, Mészáros Lőrinc Mediaworks kiadóvállalatának autós magazinja, mely a 70. születésnapjára időzítve végezte el a lap ráncfelvarrását, amit olvasói kutatást előzött meg, és egyszerre igyekeztek a „modernizáció és a hagyomány tisztelete” vezérelvek mentén elvégezni. Az átalakítás során 8 oldallal megnövelték a magazin terjedelmét. Új rovat az Összehasonlítás, melyben autók, termékek és szolgáltatások összevetésével foglalkoznak. A Kirakat elnevezésű rovatban férfias, trendi eszközöket mutatnak be, például fedélzeti kamerák, karórák.

A Hírek rovatot TOP Hírek rovattá alakították át. Ebben az autós iparág technikai újdonságairól és innovációiról írnak, beleértve a meghökkentő újdonságokat is. Néhány kiegészítő elemet is bevezettek, melyek a hosszabb összeállítások mellett láthatók. Emellett kisebb, kiegészítő elemeket is bevezettek a hosszabb összeállításoknál, ilyen a tippek, az infók és az összegzések. A lap új layoutjának, az új vizuális megjelenés bevezetésekor egyébként némiképp megváltoztatták a sárga-fekete „autó-motor” logót is. A szlogenen is változtattak. Ami viszont nem változott, hogy a magazin továbbra sem mondott le a motor és a sport tematikáról, ami továbbra is fontos pillér maradt.

A kiadóvállalat az anyalappal egyszerre megújította az Autó-motor tematikus különszámait, az Autó-motor Extra magazinokat is. Prémium minőségben és formátumban (az anyalaphoz képest nagyobb méretben), magasabb oldalszámban (84 oldalon), eltérő tartalommal jelennek meg ezek a kiadványok. Az első megújult szám fő témái egyébként a lap 70 éves születésnapja köré épül, ebből az alkalomól érdekességeket gyűjtöttek össze az autós iparág több évtizedes történéseiből.

Az Autó-motor Extra különszám a megújulás után

A megújulás alkalmából egyébként kiterjedt kommunikációs kampányt is indítanak a kiemelt árusító helyeken, benzinkutakon, valamint a nyomtatott sajtóban, citylightokon, tévében, rádióban, online és a közösségi médiában. A kampánynak része műsorszponzoráció és előfizetési akció is. A 70. születésnap alkalmából ezenkívül gálavacsorát tartottak a Várkert Bazárban, ahol az egyik díszvendég Palkovics László miniszter mondott beszédet. Az automotor.hu oldalon is ünnepelnek: külön rovatot indítottak a születésnap miatt.

Vezetőváltás a Ringier Axel Springer Magyarországnál
Távozik a Blikk és a Kiskegyed kiadójának marketingigazgatója. A vállalat magazin üzletágának igazgatója veszi át a feladatait.
Beperelték a Retro Rádiót, gond lehet a névvel
Azonnali bírósági intézkedést kezdeményeztek a pénteken induló Retro Rádióval szemben valószínűsített védjegybitorlásra hivatkozva. Ha elfogadják a kérelmet, nem használhatja a Retro nevet.

Borítókép: A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Szalay Dániel, 24.hu