Andrew Scott-tal forgatja első angol nyelvű filmjét Horvát Lili

Budapesten és Bécsben forog majd a romantikus sci-fi.

Sztárokkal és Oscar-jelölt producerekkel készíti első angol nyelvű filmjét Horvát Lili – írja a Deadline. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezőnője My Notes on Mars (Jegyzeteim a Marsról) címmel készít romantikus sci-fit, amelynek producerei többek közt a Szólíts a neveden Oscar-díjra jelölt producerpárosa, Emilie Georges és Naima Abed is.

A filmet jövő tavasszal forgatják Budapesten és Bécsben, és egy Margot nevű tudós válságba jutott házasságáról szól majd. A nő megmagyarázhatatlan módon eltűnik egy kirándulásról, majd a tiszteletére rendezett búcsúztatón felbukkan, ám valami megváltozik benne, a férj pedig úgy látja, hogy ez újabb esélyt jelenthet a házasságuknak. A házaspárt A Fleabagből ismert Andrew Scott és Greta Lee alakítja, az utóbbi olyan alkotásokban tűnt fel, mint az Oscarra jelölt Előző életek vagy a The Morning Show.

A lapnak Horvát úgy nyilatkozott, hogy filmje „az emberi lélek labirintusáról és a szerelem folyamatosan változó arcairól szól. Egy házasság újraindításáról, a másik újbóli felfedezéséről, a újbóli szerelembe esésről – történetünk e vágy bemutatásáról mesél.”

Hozzátette, mindig is vonzották az olyan karakterek, akik merész, meglepő és szokatlan döntéseket hoznak, „és úgy érzem, ez igaz Gretára és Andrew-ra is. Óriási megtiszteltetés, hogy végigkísérhetem őket az úton, ahogy megszületik majd általuk Margot és Sam Fogel.”