Fontos szerepet kaphat Florence Pugh a Dűne második részében

A Paul Atreidesszel közeli viszonyba kerülő Irulan hercegnőt játszhatja majd.

A sci-fi műfaj ikonja, a Dűne filmadaptációja (kritikánk itt olvasható) a koronavírus-járvánnyal terhelt 2021-es év egyik legnagyobb sikere volt, hiszen nem csak a mozikban, de az Oscar- és BAFTA-jelölések terén is óriásit szakított, sőt, előbbinek köszönhetően újra izgulhatunk magyarért a filmes világ legfontosabb gáláján: Sipos Zsuzsanna látványtervezőként lehet gazdagabb egy aranyszoborral.

Mindezek után nem meglepő, hogy 2021 októberében hivatalossá vált, hogy 2023 októberében érkezik a Dűne 2., aminek rendezői székét újra Denis Villeneuve foglalja majd el.

Az új filmben feltűnő karaktereket alakító színészekről eddig semmit sem lehetett tudni, a Variety szerint egy szerep azonban nem lesz már sokáig kiadó, hiszen

a Fekete özvegy, a Fehér éjszakák és a Kisasszonyok sztárja, az utóbbiért Oscarra is jelölt Florence Pugh játszhatja majd az első filmben Timothée Chalamet alakította Paul Atreides karakterével közeli viszonyba kerülő Irulan hercegnőt.

Kapcsolódó
Ragadós lelkesedés vérprofizmussal – Florence Pugh a filmszakma új szerelme, és egyetértünk
Florence Pugh nem tesz úgy, mintha a valóra vált álmok mindennapos csekélységek lennének, melyek szót se érdemelnek. Ő igenis örül, és van is minek: a huszonnégy éves színésznő Hollywood ügyeletes kedvence. Portré.

A forgatás a tervek szerint idén nyáron kezdődik majd, a stáb jó része pedig biztosan visszatér majd, így Rebecca Fergusont, Josh Brolint, Stellan Skarsgårdot, Dave Bautistát, Zendayát, illetve Javier Bardemet is biztosan viszontlátjuk majd.