Pókember továbbra is magabiztosan uralja a mozikat

Harmadik hete esélye sincs senki másnak.

December közepén mutatták be a Pókember: Nincs hazaút című filmet, ami azóta a legnagyobb bevételi eredményeket produkálta a pandémia kezdete óta. Már 2021 utolsó napjaiban átlépte az egymilliárd dollárt, a harmadik hétvégéje után pedig újabb 78 milliót szedett össze, amivel összesen 1,37 milliárd dollárnál jár világszerte. Ezzel lehagyta a 2018-ban bemutatott Fekete Párduc eredményét, minden idők 12. legnagyobb bevételét produkáló filmjévé válva. Külön bravúr, hogy mindezt úgy érte el, hogy a világ legnagyobb filmpiacán, Kínában, még nem mutatták be (egyelőre nem is tudni, mikor lesz a premierje).

Kapcsolódó
Itt a világ összes Pókembere, de ennek a srácnak csak a szomszéd lány kell
Mit érdeklik Pókembert Dr. Strange varázsigéi vagy a Zöld Manó randalírozása, ha a barátnője mindjárt végez a munkahelyén? Multiverzum ide vagy oda, akik igazán fontosak a szuperhősnek, ott vannak a szomszéd szobában. Kritika a Pókember: Nincs hazaútról.

Második helyre az Énekelj! 2 című animációs film futott be, 17,2 millió dollárral, amivel összesen már csaknem 150 milliónál jár. A dobogó harmadik fokán pedig a King’s man: A kezdetek kapott helyet 14,1 millió dollárral (összesen az 50 milliót közelíti).

Kapcsolódó
Sem Ralph Fiennes tehetsége, sem Raszputyin harcedzett farka nem bírta el a King’s Man: A kezdetek ólomsúlyát
A fenomenális Kingsman-franchise előzménytörténete nem tudta eldönteni, mit meséljen el, így kaotikus, humortalan alternatívtörténelem-óra viszi az időt az akciótól.