Clive Owen játssza Bill Clintont a szexbotrányról szóló sorozatban

Producer: Monica Lewinsky.

Korábban mi is megírtuk, hogy az American Crime Story című antológiasorozat harmadik évada Bill Clinton és Monica Lewinsky botrányos viszonyáról szól majd, utóbbi pedig producerként is részt veszt a produkcióban. A koronavírus miatt elhúzódó gyártás miatt Lewinsky csak most állapodott meg a 20th Televisionnel a gyártásról, írja a Variety.

Most már azt is tudni lehet, hogy Clive Owen fogja játszani az Egyesült Államok korábbi elnökét. Lewinskyt Beanie Feldstein (Éretlenségi), Hillary Clintont Edie Falco (Maffiózók) játssza. A Jeffrey Toobin Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President (Kiterjedt összeesküvés: A szexbotrány története, amibe majdnem belebukott egy elnök) című könyvén alapuló évadot a jelenlegi tervek szerint szeptemberben mutatják be. (A könyv szerzője, Jeffrey Toobin időközben maga is afféle szexbotrányba keveredett, miután tavaly egy nyilvános Zoom-beszélgetés szünetében, bekapcsolt kamerával maszturbált.)

Az American Horror Story első évadában O.J. Simpson ügyét mutatták be, a másodikban Gianni Versace meggyilkolását dolgozták fel.

A Clinton–Lewinsky botrány 1998-ban tört ki, miután kiderült, hogy az amerikai elnök viszonyt folytatott a Fehér Ház gyakornokával. Clinton először letagadta a szexuális kapcsolatot, majd felelősségrevonási eljárás indult ellene, a republikánusok megpróbálták eltávolítani elnöki pozíciójából, sikertelenül.