Johnny Depp soha többé nem tűnhet fel Jack Sparrow-ként

Viszlát, Sparrow kapitány.
Kapcsolódó cikkek

A Disney még cameoszerepben sem engedné többet A Karib-tenger kalózai közelébe Johnny Deppet, mert az szerintük nem fér össze a franchise családbarát imidzsével – írja a Hollywood Reporter a Depp-ügyről szóló hosszú, egyébként remek cikkében. Azaz hiába a rajongók petíciója, mely azt szeretné elérni, hogy Depp visszatérhessen Jack Sparrow szerepében, ez aligha fog megtörténni valaha. A Disney már évek óta távolodik Depptől, ám eddig azzal odázta a döntést, hogy a következő kalózos filmet más irányba vitte el: Margot Robbie főszereplésével női főhősös verzió készül, ám az után, hogy bírósági döntés hagyta jóvá, hogy Deppet feleségverőként említse a sajtó, a Disney-nek láthatólag nem fér bele ez sem. Depp ezzel második nagy franchise-szerepét veszíti el, a Warner az említett perben első fokon született döntése után megkérte Deppet, hogy távozzon a Legendás állatok-filmekből, melyben Gellert Grindelwaldot alakította. Ott már meg is van, ki pótolja: Mads Mikkelsen lesz az utódja, azonban hogy Jack Sparrow-t újracastingolják-e vagy kiírják a filmekből, azt egyelőre nem tudni.

A Disney már kihátrált egy Depp-pel készülő Kalózok-filmből még azelőtt, hogy a brit tárgyalás lezárult volna, még ha hivatalosan soha nem is szakított a színésszel. (Jerry) Bruckheimer, aki Depp egyik legnagyobb szószólója volt, (…) reménykedett, hogy Jack Sparrow kapitány karakterét legalább rövid időre feltűnhet a következő filmben (…). A Disney megakadályozta a dolgot

– írja a cikk. Depp magasról zuhant le a Disney szemében, ám, hogy ez karrierje végét jelenti-e, arról megoszlanak a vélemények. Az idézett Hollywood Reporter-cikk szerint igen, de mi még látjuk az esélyét annak, hogy a közmondásosan hangos és elkötelezett Depp-rajongók megmentsék a színészt a teljes bukástól.

Kapcsolódó
Johnny Depp a filmjein felnőtt gyerekeknek köszönheti, ha túléli a családon belüli erőszak botrányt
Rengetegen keveredtek az utóbbi években szexuális zaklatási vagy családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányba, legtöbbjüket el is sodorta az ügy, Johnny Deppet viszont elkötelezett tömegek védik.