A Disney megható freskóval tiszteleg Chadwick Boseman emléke előtt

A mű a Disneylandben lesz látható.

A 43 évesen Chadwick Boseman augusztusi halála sokkolta a közvéleményt, szülővárosában egyből petíció is indult, hogy a főtéren állítsanak szobrot a Fekete Párduc színészének. Nem tudjuk, hogy ennek lett-e már bármi eredménye, de az biztos, hogy a Marvel filmes univerzumát is magába szippantó Disney egy saját, megható emlékművel tiszteleg a színész több szempontból is nagy hatású öröksége előtt.

Chadwick Boseman rövid karrierjének még sokáig nagy hatása lesz
Boseman alig több mint két évvel a halála előtt lett világszerte ismert színész: a Fekete Párduc főszerepe egy sajnálatosan rövid karrier legfontosabb szerepe lett.

Nikkolas Smith freskóját csütörtökön leplezték le a Disneyland bevásárlónegyedében, amely a vidámparki részleggel ellentétben a járvány alatt is nyitva tart. A falfestmény Bosemant és egy beteg kisfiút ábrázol, amint wakandai köszöntéssel üdvözlik egymást, emléket állítva annak, hogy Boseman milyen elkötelezetten támogatta a beteg gyerekeket.

T’Challa egy mitikus figura volt gyerekek milliói számára, és senki nem lehetett méltóbb a megformálására, mint Chadwick Boseman. Nagyon hálás vagyok, hogy így tiszteleghettem Chadwick élete és célkitűzései előtt

– írta Smith Instagramján, ahol egy képet is megosztott az alkotásról:

Kiemelt kép: AFP/Disney