Butaság, hogy tengeri halat csak a tengerparton szabad enni

A Filéző podcast vendége ezúttal Palotás Péter volt, aki a 90-es évek végén váltott a szakácskodásról a halkereskedelemre, majd megalapította a Budaörsi Halpiacot és a Dokk Büfét. Első szállítmánya annak idején 200 kiló norvég lazac volt, aminek a negyede rárohadt, mára azonban négy-ötezer kiló friss hal érkezik be Budaörsre a világ minden pontjáról, amit el is kapkodnak. Az tehát jó jel, hogy a panírozott, mirelit halrudacskák szintjéről már elmozdult a magyar halfogyasztás, de azért még bőven van hova fejlődni, hogy a halászlén, a harcsapaprikáson és a hekken kívül más halétel is eszébe jusson az embereknek.
Bíró Lajos: Ma már köpködjük a múltat, de a korosztályom még emlékszik, hogy bizony mi is azt a trágyát főztük
Visszatérőben van a régi, kockás abroszos kisvendéglők világa, de már egy másik színvonalon – mondja Bíró Lajos, a Bock bisztró séfje, aki a mekis sajtburgertől sem riad vissza. Podcast.