Dolhai Attila nyilvánosan bocsánatot kért

Korábbi videójában kiállt az Operettszínház zaklatások eltussolásával vádolt vezetője, Kiss B. Attila mellett.

Hétfőn számoltunk be arról, hogy Dolhai Attila kiállt az Operettszínház zaklatások eltussolásával vádolt vezetője, Kiss B. Attila mellett. A Facebookon közzétett videóban a színész többek között azt mondta, a frissen kinevezett főigazgató szerinte jó szándékú, jó ember, és azt kérte, hogy akinek sérelme van, az ne a sajtóhoz forduljon, hanem az erre kialakított fórumokhoz vagy a hatósághoz, mert az áldozatok kiállása, úgymond, mérgezi a hétköznapokat.

Azóta eltávolított videójára reagált Szinetár Dóra, aki szerint, ahogy ő ismeri Dolhai Attilát, a színész kitaposná azok beleit, akik az ő kislányait vagy feleségét úgy zaklatják, ahogy az az Operettszínházban történt. Szerinte elvenni annak reményét, hogy a nyilvánosság ereje majd változást hoz, szégyenteljes és vállalhatatlan.

Szinetár Dóra Dolhai Attilának: vállalhatatlan megpróbálni az utolsó cérnaszálat elvenni a bajban levőktől
Az Operettszínház zaklatási ügyében Dolhai többek között arról beszélt, hogy akinek sérelme van, az ne a sajtóhoz forduljon. Szinetár Dóra reagált kollégája szavaira.

Hogy ennek vagy másnak a hatására-e, de Dolhai Attila hétfő este újabb videót tett közzé Facebook-oldalán, melyben nyilvánosan bocsánatot kér.

Most már látom, hogy egy ilyen komoly ügyben a megszólalásnak milyen nagy felelőssége van. Azt is látom – nem véletlenül vettem le az előző nyilatkozatomat – hogy egy metoo-ügyben lehet, hogy a jog időnként kevés ahhoz, hogy célt érjünk és ilyenkor szükség van a társadalmi a felelősségre és sajtónyilvánosságra is. Ezt a nyilatkozatom megtételekor nem jól súlyoztam és nem jól láttam. Most már látom, hogy igenis szükség van az ilyen jellegű összefogásokra

– mondja.

Kiemelt kép: Vajda János / MTI