Mihályi Győző visszaadta főszerepeit az Újszínházban

A színész ügye december elején indult, amikor meggyanúsították, hogy zaklatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.

Bár csütörtökön lezárult az Újszínház vizsgálata Mihályi Győző ügyével kapcsolatban, melynek során az etikai bizottság nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra, a Blikk azt írja, hogy a színész úgy döntött, mivel lelkileg és fizikálisan is megroppant az elmúlt néhány hétben, visszaadja a főszerepeit.

Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe… Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből. Nyugtatókkal teletömve múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni

– mondta Mihályi.

Lezárult a Mihályi Győzővel kapcsolatos vizsgálat az Újszínházban
A színház etikai bizottsága nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra.

A színészről december elején írtuk meg, hogy állítólag zaklatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban. Nem sokkal később a Színházi Dolgozók Szakszervezete etikai bizottságot hozott létre a Mihályi Győzőt érintő bejelentés kivizsgálására, melynek a színész az elnöke. Mihályi tagadta a vádakat, azt nyilatkozta, hogy maga is elítéli a zaklatást, és jogi lépéseket fontolgat.

Mihályi múlt hétvégén rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá, vasárnap este mégis színpadra lépett a Kék róka című darabban.

Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad. Meg kell tanulnom ezzel együtt élni, bár egyelőre nem tudom, hogyan. Kikészültem

– nyilatkozta a színész, aki A Kőszívű ember fiaiban és a Kék róka című darabokban alakított főszerepeit adta vissza.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI