Gerendai Károly: Ha a magyarokon múlna, csődbe mehetnének a csúcséttermek

Emlékszik még valaki arra, mikor Budapestet nem lepték el a teraszok? Gerendai Károly szúrta ki magának a Liszt Ferenc teret, és harcolta ki, hogy kiülhessünk ebédelni a belvárosban, majd megnyitotta Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest. A csúcsgasztronómia fontosságáról, a magyarok fine dininghoz fűződő viszonyáról és a fejlődésről is beszélgettünk, amiből kiderült, hogy nem akkora biznisz egy luxusétterem. A hazai gasztroforradalom egyik legfontosabb szereplőjével még tavasszal vettük fel az adást, hogy átvegyük Gerendai Károly vendéglátásban eltöltött évtizedeit.
Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül
Menő lett a környezettudatosság, a műanyagmentes élet. Sipos Melinda hamar felismerte, mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.