Bajban a Tetőmozi, a Budapest Rooftop Cinema pert fontolgat

Ízlelgessük a szót: jellegbitorlás. A főváros egyik legjobb nyári bulija, a tetőmozizás körül kisebbfajta balhé kezd tornyosulni.
Kapcsolódó cikkek

A Budapest Rooftop Cinema hét éve kezdte működését, és eleinte színtiszta sikertörténet volt minden, amibe belekezdtek. Ám tavaly a Corvin áruház felújítása, a Corvin Club bezárása körüli hercehurca miatt nekik is költözniük kellett. A nyár második felére találtak megoldást, és a Corvin Plaza tetejére költöztek Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” néven, és az volt a terv, hogy idén is ott folytatják a moziklasszikusok és premierfilmek vetítését, ám jelenleg nem úgy áll a helyzet, hogy ez valóban megtörténne. A szervezők a sajtónak eljuttatott közleménye alapján hiába vitték a kész, kidolgozott programtervet a pláza vezetősége elé, ők egy másik szolgáltatóval egyeztek meg, akiknek, mint fogalmaznak „koncepciója kísértetiesen hasonlít” arra, amit a Budapest Rooftop Cinema kitalált.

A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is – most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy „kimásolva” a tervezetünk minden lényegi elemét: a terasz födém korlátozott terhelhetősége miatt idén felfújhatós mozivászonnal készültünk, valamint fix gépházat is kialakítottunk volna, hogy a nézőtér ezáltal még nagyobb és kényelmesebb legyen, így a lehető legtöbb napágy férjen el a tetőteraszon. A bevásárlóközpont a mai napig semmilyen választ, érdemi magyarázatot nem adott arra, mi volt az oka annak, hogy egy ezidáig számunkra teljesen ismeretlen társasággal egyezzen meg a hátunk mögött.

– írják.

Mint fogalmaznak, a Budapest Rooftop Cinemával különleges, egyedi és az országban eddig nem ismert módját hozták létre a közösségi szórakoztatásnak, összegyúrva a klasszikus kertmozis jelleget a város legnagyobb tetőteraszával, és folyamatosan fejlesztették az alapötletet is, és a technológiát is, a Tetőmozi (Budapest Rooftop Cinema) márka és az ehhez tartozó minden kiegészítő attribútum a saját elképzeléseik alapján jött létre és a saját szellemi termékük, ha pedig a Kultik Sky Cinema mindezt utánozza, azzal jellegbitorlást valósíthat meg.

Mielőtt azonban emiatt jogi útra tereltük volna az esetet, egy együttműködési tárgyalást kezdeményeztünk, hiszen a mi kész koncepciónk és a tavalyi évben sikeresen üzemeltetett Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” vetítéssorozatunk a Corvin Plaza tetőteraszán is arra jogosít minket, hogy partnerként számoljanak velünk, és ne a mi sikereinkre, felépített rendszerünkre alapozva „nyissanak ránk”. Nem engedhetjük, hogy azt az egyedi és általunk megálmodott és az országban egyedüliként képviselt szórakoztatási formát, miszerint háztetőn, tetőteraszon filmszínházként bejegyzett, fedett mozi minőségű vetítőhelyet hozzunk létre, és amelyet az elmúlt majd’ egy évtizedben sikeresen üzemeltettünk, most egy önjelölt „konkurencia” a saját sikereire használja fel. Mivel mindezidáig a Kultik Mozihálózat tulajdonosai és a Corvin Plaza üzemeltetése elzárkózott az egyeztetéstől, így ügyvédünk a szükséges lépéseket megteszi.

Az üggyel kapcsolatban a Kultik Sky Cinemát is megkerestük, amint választ kapunk, megosztjuk azt is az olvasókkal.

Kiemelt kép: Budapest Rooftop Cinema