Itthon is díjszezon: idén is átadják a Televíziós Újságírók Díját

Tizennégy kategória, és egy új helyszín.
Kapcsolódó cikkek

Ez más a hatodik év lesz, amikor a hazai tévés újságírók kiválasztják a hazai kisképernyős termés legjavát: a Televíziós Újságírók Díja-gálát idén március 20-án, új helyszínen, a Budapest Music Centerben tartják majd. A díjat a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

2019-ben minden eddiginél több, összesen 14 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, comedy show, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, magyar sorozat, színésznő, színész, mellékszereplő, gasztro reality kategóriában, valamint idén a talk-show és az új sorozat kategória legjobbját is elismerik.

Tavaly a korábbiaknál is több minőségi hazai széria készült. Ezért döntöttünk úgy, hogy két főkategóriát kap a műfaj.  A 2018-ban bemutatkozó produkciók „új sorozat”, míg a több éve jelentkezők „sorozat” nevű kategóriába kerülnek. Az elmúlt években alig készültek minőségi talkshow-k, de tavaly újra sok ilyen kategóriájú, vagy ehhez közel álló műfajú szórakoztató műsor került képernyőre. Ezért több év után talkshow kategóriában is hirdetünk újra győztest

– mondta Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője.

A Televíziós Újságírók Díját 2014-ben hívták életre kilenc hazai médium részvételével, azzal a hiánypótló céllal, hogy olyan független díjat hozzanak létre, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket.

Az előző évek díjazottjai

2014

2015

2016

2017

2018

Kiemelt kép: KenMedia