Havas Henrik: Ami ebben az országban zajlik, ahhoz képest az én ügyem semmi

Sosem érezte magát igazán tévésnek, így nem is hiányzik neki.

Havas Henriket egy évvel ezelőtt távozott viharos körülmények között az ATV-től, miután a csatorna hivatalos vizsgálatot tartott a műsorvezető zaklatási ügyei miatt. Havas most interjút adott a Story magazinnak, amiben arról is beszélt, hogy sosem érezte magát igazán tévésnek, ezért nem is hiányzik neki, és volt műsorát sem nézi.

Nemrég a Pozsonyi úton egy ismerősömmel kávézgattunk, épp ez került szóba. Mondtam neki: ha nekem megint hetente kétszer kellene Kunhalmi Ágnessel beszélgetnem, főbe lőném magam. Pár másodperccel később valaki megfogta a vállamat: Kunhalmi Ágnes volt. “Tanár úr, nem zavarom?” – kérdezte. Korábban tanítottam, és jóban vagyunk. Mondtam neki, hogy nem, épp magát emlegettük. Elmeséltem, mi hangzott el, jót nevetett rajta

– mondta Havas, aki az ATV-vel szemben pert is indított, amelyben 20 milliót követel korábbi csatornájától, amiért azt a látszatot keltették, hogy a belső vizsgálat elmarasztalta a zaklatási ügyben. De ez sem izgatja különösebben, hiszen szerinte a mai közállapotokat tekintve ez a kérdés már a kutyát sem érdekli.

Ami ebben az országban folyik, ahhoz képest az én ügyem semmi.

Az interjúban szó esik többek között Havas készülő könyvéről, a rádiózás hanyatlásáról, gimis költői sikereiről, és arról is, hogy telt a nyara, valamint, hogy mennyire megviselte édesanyja és Aczél Endre halála.

Kiemelt kép:  Szigetváry Zsolt / MTI