X-Menéknek már megint problémájuk akad egymással

A franchise új felvonásaként közelgő X-Men: Sötét Főnixben, amelynek itt az első előzetese.
Kapcsolódó cikkek

Három évvel a mutánsfilmes franchise új mélypontjává vált X-Men: Apokalipszis után jövőre fog mozikba kerülni a szériának új lendületet vinni hivatott X-Men: Sötét Főnix, amely jelenleg már az utómunkálatokat tapossa. Az elmúlt évtizedben a legtöbb X-Men filmet producerként és társ-forgatókönyvíróként jegyző Simon Kinberg rendezésében készül a produkció, melynek mára megjelent az első előzetese.

A film az X-Men képregények egyik legnépszerűbb történetét fogja feldolgozni: a Főnix művésznevű Jean Grey drámai sztoriját, amely arra épül, hogy az Apokalipszis óta Sophie Turner által megformált csaj elkezd rendkívüli képességeket kifejleszteni és meggonoszodni. Az X-Mennek pedig el kell döntenie, hogy megéri-e küzdeni egy társuk életéért, ha azzal veszélybe sodorják minden ember és mutáns életét.

A Trónok harca Sansa Starkjaként befutott Turner és az új(abb) húzónévnek leigazolt, kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain mellett az előző filmekből visszatérő Michael Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), James McAvoy (Charles Xavier/X Professzor), Nicholas Hoult (Hank McCoy/Bestia), Evan Peters (/Peter Maximoff/Higanyszál), Tye Sheridan (/Scott Summers/Küklopsz), Alexandra Shipp (Ororo Munroe/Vihar) és Kodi Smit-McPhee (Kurt Wagner/Árnyék) alkotja a szereplőgárdát a franchise 12. filmjeként közelgő Sötét Főnixben.

Az X-Men: Sötét Főnix jelen állás szerint február 14-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: 20th Century Fox/Marvel Entertainment