Jövőre kerül a mozikba Dobó Kata első rendezése

Megvan, hogy mikor mutatják be a Kölcsönlakást, amelynek befejeződött a forgatása.
Kapcsolódó cikkek

Még márciusban derült ki, hogy a Filmalap 353,9 millió forintos támogatásából készülhet Dobó Kata első rendezése: a Kölcsönlakás, amely a Játékszín azonos című színdarabjának filmadaptációja lesz.

Több százmillióból rendezheti első filmjét Dobó Kata
Kiderült, mekkora támogatást biztosít a Filmalap a Kölcsönlakás című vígjáték elkészítésére.

A produkciót májusban kezdték el forgatni és 32 nap alatt a felvételek a fóti Mafilm stúdióban, a Liszt Ferenc téren, illetve további külső helyszíneken zajlottak június 26-ig. A következő félévben az utómunkálatok zajlanak majd, ezzel együtt már kitűzték a produkció bemutatóját, amely alapján

a Kölcsönlakás 2019. február 14-én fog országszerte a mozikba kerülni.

Álmodni sem mertem volna simább, jobb hangulatú forgatást. Mindent időben fel tudtunk venni, és a külső helyszíneken még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Kemény munka volt, a teljes stábtól óriási fegyelemre volt szükség, hogy tartani lehessen a szoros menetrendet, mert nap, mint nap rengeteg jelenetet kellett rögzítenünk. Itt kivétel nélkül mindenki a maximumot nyújtotta, vagy még annál is többet adott, hogy határidőre végezzünk.

– mondta Dobó Kata az utolsó forgatási napon.

A főszereplőket játszó Balla Eszter és Haumann Máté, illetve Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, Klem Viktor, Fehér Tibor és Szabó Simon mellékszereplésével készülő Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván írták.

Dobó Kata, Balla Eszter és Haumann Máté a Kölcsönlakás forgatásán. Fotó: MTI Fotó/Máthé Zoltán

A Kölcsönlakás napjainkba átültetett cselekménye egy olyan lakás körül bonyolódik, amelyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül -, mindenki kölcsönvesz egy éjszakára. Sárosi Mónika producerálja a romantikus vígjátékot, amelyet az Intercom fog forgalmazni.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán