Plagizálhatott A Dal egyik továbbjutója

Legalábbis nagyon sok hasonlóságra mutatott rá egy producer. Szövevényes sztori, tiszta krimiirodalom.
Kapcsolódó cikkek

Hogy A Dalból miért kreál már-már tehetségkutató-szerű csinnadrattát a közmédia, azon lehetne ugyan lamentálni, de ízetlen is, okafogyott is, ráadásul messzire vezet, hisz veszélyesen közel van a „minek veszünk egyáltalán részt az Eurovízión?!”-vitához, ami meg végképp tökéletesen parttalan tud lenni. Az ugyanakkor beszédes, hogy a tavalyi plágiumbotrány után, mely nyomána  Jetlag zenekart kirakták a versenyből, most megint plágium árnyéka borítja be az eurovíziós felkészülést.

A Comment fedezte fel, hogy a YesYes nevű, már továbbjutott banda nevezett szerzeményéről egy producer, bizonyos Kram Berev feltöltött egy videót a Facebookra, melyben a YesYes dalát, az I Let You Run Awayt teszi Alan Walker Faded című dala mellé 80 BPM-es, azonos tempóra állítva, ezzel mutatva rá az elég egyértelmű hasonlóságokra. Persze a plágium szó sehol nem hangzott el konkrétan, de a videó célja és üzenete egyértelmű.

A dolog pikantériája, hogy a szóban forgó Kram Berev korábban szintén a YesYes tagja volt, úgy egy éve szállt ki. Szintén egy kellemetlen óvodai csetepatéhoz teszi hasonlatossá az ügyet az, hogy a videó kiposztolása után Kram Berev oldalát ellepték az egycsillagos értékelések, legtöbb néhány keresetlen szó kíséretében, ráadásul a Comment szerint az értékelők kivétel nélkül a YesYes zenekar tagjainak ismerősei, sőt, köztük van az I Let You Run Away szerzője is. A producer oldalának elég kevés követője van, e percben 181, és az oldal összes, mind az 54 értékelése egycsillagos, és mind a kérdéses videó kikerülése óta került az oldalra.

A Comment megszólaltatott több hozzáértőt is arról, hogy szerintük mi is a helyzet, történt-e plágium, ám a vélemények erősen megoszlottak. A Dal zsűrije mindenesetre gond nélkül továbbengedte a harmonikás Szabó Ádám zenekarának dalát.

Kiemelt kép: A Dal