Zaklatási botrány: Grecsó Krisztián is megválik a díjától

Licitre bocsájtja az eredeti bronz kisplasztikát.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban írtunk, a most 33 éves, Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő, Follinus Anna a Díványnak adott interjúban mesélte el, hogy 16 éves korában ismert megy pályázaton egy könyvkiadót működtető házaspárt, amely utána évekig szexuálisan kihasználta a lányt. Lőkös Margit és Kárpáti Kamill, a Stádium Kiadó vezetői később közleményben tagadták a vádakat.

A zoom.hu most arról ír, hogy Follinus Anna után újabb díjazottak, Király Levente, Nagy Cili és Győrffy Ákos költők is visszaadják a Gérecz-Attila-díjat, a szintén csatlakozó Grecsó Krisztián pedig licitre bocsátja a díját.

Grecsó a Facebook-oldalán azt írta, nem tudja, hogyan kell visszaadni egy díjat és hogy annak van-e bármilyen értelme, úgyhogy más utat választott.

Gérecz Attila nem Dózsa László, és még csak nem is Kárpáti Kamil fikciója.  De mivel se a normalitásnak se a szolidaritásnak nem maradtak járható útjai, se formái, én sem szeretnék tovább Gérecz Attila-díjas költő lenni. Licitre bocsátom ezt az eredeti bronz kisplasztikát, ami maga a díj. 1996-ban kaptam a Vízjelek a honvágyról című első könyvemért. Aki a legtöbbet adja érte, annak ünnepélyesen átadom december 14-én, azon a jótékonysági főzésen, amin igyekszünk pénzt gyűjteni az öcsémmel a Jurányiban, a Heti betevő javára. Ezzel az összeggel megtoldjuk a befolyt bevételt

– fogalmazott.

A kikiáltás ár 50 ezer forint.

Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea