George Lucas nélkül készül az Indiana Jones 5

Ezt a régészprofesszor következő kalandját író David Koepp árulta el egy interjúban.
Kapcsolódó cikkek

Még márciusban vált hivatalossá, hogy ismét Harrison Ford főszereplésével készül az Indiana Jones 5, amelyről azóta is annyit tudni, hogy a produkciót immár hagyományos módon rendező Steven Spielberg mellett a Lucasfilmet is vezető Kathleen Kennedy, illetve Frank Marshall lesznek a producerei, miközben a forgatókönyvét pedig David Koepp írja.

A számos remek film forgatókönyve mellett a Mortdecai című borzalmat rendezőként jegyző David Koepp. Fotó: Getty Images

A franchise szégyenfoltjának tekintett Indiana Jones és a kristálykoponya királyságát is jegyző Koepp a minap a Collidernek adott interjút, amelyben természetesen az Indiana Jones 5-ről is kérdezték. A forgatókönyvírónak sikerült némi meglepetést okoznia, ugyanis elmondta, hogy a filmsorozatot a ’80-as évek elején Spielberggel közösen életre hívó és az eddigi öt részt producerként és társforgatókönyvíróként jegyző George Lucas nem vesz részt az új installáció tető alá hozásában:

Tudomásom szerint George nincs benne. Mindenesetre én személyesen nem állok vele kapcsolatban.

Természetesen Koeppet a sztori alakulásáról is faggatták, azonban túl sok részletet nem volt hajlandó elárulni, mindösszesen ennyit mondott:

Mostanság mélyen el vagyok merülve a cselekmény kidolgozásában. Csupán annyit mondhatok, hogy nagyon sok földönkívüli lesz benne és Indy meghal a végén… (nevet).

Utóbbival természetesen Spielberg júniusi nyilatkozatára tett utalást, amelyben a háromszoros Oscar-díjas direktor elárulta, milyen sorsot is szán Indiana Jonesnak.

Az 52 éves Koeppnek egyébként az új rész forgatókönyve már az ötödik olyan munkája lesz, amelyből aztán Spielberg-film születik, ugyanis az Indy 4 mellett korábban a Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park és a Világok harca szkriptjét is ő vetette papírra.

Az egyelőre végleges cím nélküli Indiana Jones 5 forgatása előre láthatóan 2017 októberében fog kezdődni és a Paramount Pictures által már kitűzött premierdátum értelmében a kész filmet 2019. július 19-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.