Rendhagyó szerelmi történet lesz az Amerika Kapitány 3

Legalábbis a szuperhősmozit rendező Russo fivérek egyike szerint, aki egy interjúban elmagyarázta, pontosan mit kell ezalatt érteni.
Kapcsolódó cikkek

Elsősorban nem háborús film és nem is akcióthriller, hanem szerelmi történet lesz az Amerika Kapitány: Polgárháború – ezt fogalmazta meg az Empire magazinnak az Amerika Kapitány: A tél katonájával komoly elismertségre szert tevő Anthony és Joe Russo közül az utóbbi. A bátyjánál egy évvel fiatalabb rendező egészen pontosan a “love story” megfogalmazást használta, csakhogy távolról sem romantikus értelemben, ugyanis a filmben egy sokkal különlegesebb kapcsolat válik majd hangsúlyossá:

Az a leglenyűgözőbb a Kapitány és Bucky sztorijában, hogy ez egy szerelmi történet. Ez a két srác együtt nőtt fel, ezáltal ugyanaz az érzelmi kapcsolat köti össze őket, amely más testvéreket, sőt: az ő viszonyuk több is annál, miután Steve-nek Bucky volt az egyetlen támasza fiatal korában.

– magyarázta Joe Russo, aki szerint ezt a testvéri szereteten alapuló kapcsolatot beárnyékolja majd Barnes bizonytalan moralitása, tekintve, hogy a figura A tél katonájává válva többé már nem egyértelműen jó vagy rossz.

Steve-nek kell majd választ találnia arra a kérdésre, hogy Bucky igazából ellenség-e vagy sem, miközben lesznek majd karakterek a filmben, akik nem fognak egyetérteni vele. Ez nagyon sok konfliktushoz fog vezetni.

Russo ezzel arra célzott, hogy végül a Kapitányék, azaz Steve Rogers (Chris Evans), Bucky Barnes (Sebastian Stan), a Sólyom (Anthony Mackie), Sólyomszem (Jeremy Renner), Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) és a Hangya (Paul Rudd) Vasemberékkel, vagyis Tony Starkkal (Robert Downey Jr.), a Hadigéppel (Don Cheadle), Fekete Özveggyel (Scarlett Johansson), Fekete Párduccal (Chadwick Boseman) és Vízióval (Paul Bettany) fogják összerúgni a port. Az Amerika Kapitány: Polgárháború május 5-én fog a magyar mozikba kerülni.