Autóbalesetben meghalt a népszerű spanyol színész

61 évesen életét vesztette Álex Angulo, Spanyolország egyik legismertebb epizódszínésze és olyan világhírű rendezők filmjeinek szereplője, mint Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia vagy Guillermo Del Toro.
Kapcsolódó cikkek

A háromszor is a legjelentősebb spanyol filmes elismerésre, a Goya-díjra jelölt színész vasárnap délután sodródott le kocsijával egy autópályáról az észak-spanyolországi La Rioja tartományban.

Angulo az egyik legfoglalkoztatottabb spanyol sorozatszínész lett azután, hogy 1993-ban feltűnt Álex de la Iglesia Mutáns akció című sci-fi vígjátékában.

A “spanyol Ocarra”, a Goya-díjra Álex de la Iglesia A Fenevad napja című 1995-ös horrorjának főszereplőjeként, ugyanezen rendező Muertos de risa (Halálra nevették magukat) című 1999-es tragikomédiájának és Óskar Aibar rendező Gran Vázquez című, Manuel Vázquez legendás képregényrajzolóról és forgatókönyvíróról szóló 2010-es filmjének epizódszereplőjeként jelölték.

A 2010-es San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjjal ismerték el.

Magyarul is bemutatták többek közt Boszorkányok (1996), Eleven hús (1997), Megváltó szex (1999), Anyám a lányokat szereti (2002), A faun labirintusa (2006, rendező: Guillermo del Toro) és Agyelszívás (2009) című filmjeit.