Fehérvárra jön a Deep Purple

A legendás rockzenekar lesz a 2013-as FEZEN fesztivál egyik sztárvendége – jelentette be Cser-Palkovics András, a város polgármestere.
Kapcsolódó cikkek

2013-ban is a MÁV pályán rendezik meg Székesfehérváron a FEZEN fesztivált július 31 és augusztus 3. között, melynek az egyik sztárvendége a Deep Purple lesz. A zenekar a rendezvény utolsó napján lép fel a nagyszínpadon.

Egy több generációt megszólító, korszakos jelentőségű zenekar. Jelenlétük Székesfehérváron nagyban hozzájárul a 2013-as Szent István emlékév méltó megünnepléséhez” – mondta az együttesről Cser-Palkovics András, Székesfehérvár város polgármestere.

A Deep Pruple fennállása alatt 18 stúdióalbumot adott ki, melyeknek jelentős része bekerült a slágerlisták élmezőnyébe. Lemezeik összesen több mint 100 millió példányban fogytak. Köszönhető ez az olyan remek slágereiknek mint például a Black Night vagy a Perfect Strangers. Legismertebb daluk a Smoke on the Water, melynek riffjével próbálja ki vásárláskor a hangszert tíz gitárosból hét . 1972-ben a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerültek,mint a „lehangosabb popzenekar”.

A négy és fél évtized alatt sokat változott a csapat összetétele, Fehérváron jövőre színpadra áll a lehető legklasszikusabb formáció háromötöde. Az alapító tag Ian Pace, az énekes Ian Gillan és a basszusgitáros Roger Glover.