Népítélet: nem kell több tehetség

Kifulladóban a tehetségkutatók népszerűségea CSISZ nézettsége sem a régi már, még a fináléban sem.
Kapcsolódó cikkek

Úgy tűnik, ahogy az olcsó hitelek kora is lejárt, úgy a tehetségkutatók végtelennek tűnő sikerszériája is véget ért. Mert bár kétség nem fért hozzá, hogy a Csillag Születik népszerűségére egy műsor sem jelent veszélyt (bár, egyszer az egyik Indiana Jones-filmet többen nézték meg), a folyamatos kétmilliós vagy afölötti össznézettségek immár a múlté, és az régebben elől nem fordult volna, hogy a finálét 1,78 millió ember kövesse elejétől a végéig. (Az eredményhirdetésre azért megvolt a kétmillió.) S a nyertes személye is mutatta, ez az évad nem a fiatalos közönség, hanem az idősebb, inaktív népesség agyát-zsigereit mozgatta meg.Az év eddigi tehetségkutatói összességében inkább csalódást okoztak, a Megasztár, a CSISZ vagy a félig-meddig idetartozó Eurovíziós Dalfesztivál vesztettek népszerűségükből, s csak a csatornákon múlik, ezt úgy értelmezik, “van még annyi lendület bennük, hogy megnyerjenek egy félévet”, vagy úgy “most kicsit pihenjenek a szépreményű tehetségek”.

Az eddigi utolsó, legfrissebb és tán legrosszabb Indiana Jones-film a TV2-nek megnyerte a vasárnap estét (1,132 millió néző), míg a pénteki A gyanú árnyékában (1, 04 millió) megint képes volt egymillió fölött zárni. 

Az m1 két műsorral fért fel a listára (mivel nem volt Forma-1), a Maradj talpon!-nal, illetve az esti Híradóval, amely az utolsó lett, és 628 ezer nézője nagyjából még mindig jó 300 ezres mínuszban van az egykori, pár hónappal ezelőtti maximumhoz képest.