A tévében: lelkifröccsöntés

Kislány, nagylány, öreglány, vénlány, fiatal és idős zsaru, agg- és vőlegény kerül élete fordulópontjához ma este.
Kapcsolódó cikkek

19:10, Viasat3, Nagydumás kiscsajok
Egy elkényeztetett lány (Brittany Murphy) hirtelen kipenderül a semmittevés paradicsomából: rocksztár apja halála után a menedzser kiforgatja a vagyonából. Itt az idő állást keresni, ami egy bébicsőszi munkában konkretizálódik. A kislány (Dakota Fanning) szintén nem mindennapos eset: apja kómában, anyja elfoglalt, ő maga pedig koravén, komoly gyerek. A két lányban egyközös van: utálják, hogy egymásra lettek ítélve. De, mivel egy kedves vígjátékot nézünk, aztán barátok lesznek, és kisegítik egymást.

20:10, m1, Amikor minden változik
Az eredeti angol cím így hangzik magyarul: És akkor rám talált. Tehát változás és rátalálás, mégpedig Helen Hunt jóvoltából, akik a film főszereplője, producere, forgatókönyvének írója és rendezője. Egy 39 éves nő (H. H.)szenved épp az életével: szeretett  mostohaanyja meghalt, a férje elhagyta, gyereke nincs, pedig annyira szeretne, ráadásul vér szerinti anyja is felbukkan, aki egy ripacskodó díva (Bette Midler) – annyi minden változik, hogy itt az idó, hogy valaki rátaláljon a főhősre. És azt a valakit Colin Firth játssza, akkor ott már rögtön nem olyan nagy a baj – szokásos érzékeny film elsősorban nőknek, akik nem bánják, hogy egy picit hazudnak nekik. Már megint. 

21:05, RTL Klub, Féktelenül
Jól ismerjük ezt a filmet, melyben Sandra Bullock és Keanu Reeves játsszák el a tőlük telhető legmeggyőzőbben, hogy akciófilmben járunk. Ahol is persze egy pszichopata terrorista (Dennis Hopper) követ el mindenféle undokságokat: liftrobbantás, majd egy fékezésre robbanó busz is felbukkan. A két szemrevaló színésznek pedig az a feladata, hogy egy még épp nem túl állatias fogvicsorítás közepette lecsendesítse a vidéket, s helyrebillentse a fékek és ellensúlyok rendszerét. 

22:35, Story4, Copland
James Mangoldot szeretjük, e filmjében azonban Martin Scorseset próbált játszani, ami érdekes kísérlet. 1, New York-i zsarukról van szó 2, Robert De Niro is játszik a filmben, 3, Ray Liotta is kapott egy szerepet, 4, a rendőrök bűntényeket követnek el, és ezért a seriffnek le kell tartóztatnia őket, és ez dilemmát okoz neki. Akit pedig Sylvester Stallone alakít (nem a dilemmát, a seriffet). Zene: Bruce Springsteen, és még Harvey Keitel is csatlakozik a társasághoz, kész Taxisofőr 2. Az igazsgot választó rendőr története igazán tökös szombat esti filmnek ígérkezik. 

23:30, RTL Klub, Kerülőutak
Persze az igazán jó filmek későre szoktak kerülni, nehogy megzavarják a társadalom mentális állapotát. A rendező az az Alexander Payne, akit az Utódok vagy a Schmidt története miatt szeretünk – színészközpontú, hétköznapi emberekkel foglalkozó filmeket csinál, amelyeket nem illik szeretni intellektualitására kényes társaságban, csak otthon, titokban. A történet két barátról szól, akik közül az egyiknek (Thomas Haden Church) egy hét múlva esküvője lesz, ezért elcipeli a másikat (Paul Giamatti) egy utolsó nagy becsajozási körútra. De persze ott feltűni Élete Nője – és mivel ez nem egy Ben Stiller-vígjáték, nem biztos, hogy mindez olyan vicces következményekkel jár. Bízzunk Payne.ben, és toljuk ki az elalvás idejét egy két órával, mert megéri.