Visszatér James Bond mellé Q

Újra megjelenik James Bond mellett Q, a "kütyümester": a szerepben a fiatal brit színészt, Ben Whishawt láthatja majd a közönség a Skyfall című filmben jövőre.
Kapcsolódó cikkek

Q-t az első Bond-filmben Robert Burton, majd 36 éven át Desmond Llewelyn játszotta: ő volt a Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton és Pierce Brosnan által megformált 007-es oldalán is a technikai felelős. A walesi színész 1999-ben hunyt el 85 évesen, helyére a Halj meg máskor című 2002-es fejezetben John Cleese érkezett – a Daniel Craig főszereplésével készült első két filmben azonban nem bukkant fel Q, így a karakter jövőre egy évtized után tér vissza.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a 31 éves Whishaw – aki leginkább a Parfümből lehet ismerős – szerepet kap a soron következő, huszonharmadik filmben, de mindeddig nem fedték fel, kit játszik majd. A Skyfall forgatása már zajlik, a stáb és a szereplőgárda (melynek Craig és Whishaw mellett Javier Bardem, Ralph Fiennes, Judi Dench, Bérénice Marlohe és Naomi Harris is tagja) munkája során Londonban és Isztambulban, valamint Kínában és Skóciában is megfordul.