Megszólal Natalie Portman balettos dublőze

Valóban majdnem mindig a filmsztár táncolt a Fekete hattyúban?
Kapcsolódó cikkek

A közvélemény előtt a Fekete hattyú című – a legjobb női főszereplő Oscar-díjával elismert – film sztárjáról azt az információt tette közzé a produkció, hogy alakításának hitelességét nem csak színészi képességeinek, de a balettben való elmélyülésének is köszönheti.

Most a The Blemish c. hírportál azt állítja, hogy mindez csupán reklám-célokat szolgáló mese. Amelyet egyébként – éppen a film forgatása során megismert – férje, a film koreográfusa, Benjamin Millepied is tovább erősített, amikor kijelentette, hogy a jelenetek 85 százalékában csakugyan Natalie Portman látható.

A hírportál kétségbe vonja, hogy egyetlen év alatt oly mértékben elsajátíthatók a balettozáshoz szükséges készségek, mint amennyire az a filmben jelen van. A színésznő dublőze, Sarah Lane az Entertainment Weeklynek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a producer kérésére kellett azt a benyomást kelteni, mintha a filmsztár saját erőfeszítéseinek eredményét láthatnánk a filmen – hogy ezzel is azt a képet erősítsék, mely szerint Natalie Portman egy balett-őstehetség. A filmsztár valójában – bár valóban sokat dolgozott, hogy ne csak színészi értelemben, de balerinaként is hiteles alakítást nyújthasson – nem tud jól táncolni, teste túl merev, s ezen hiányosságai szakmai szemmel nézve nyilvánvalóak.