Napi tévéajánló – szerda

Örökérvényű klasszikus, ilyen-olyan nevetnivalók, túlélés, kegyetlen tréfa, plázatörténelem lesz a szerdai csomagban.
Kapcsolódó cikkek

Ma több párhuzamos adást is ajánlunk, a tévék gyakran ugyanabba a három órába zsuppolják a nézhető tartalmakat, mi meg, szegény képernyőfüggők nem győzünk választani, sorsolni, dönteni. 19:05-kor kezdjük a napi penzumot egy itt még egyeduralkodó műsorral. Az RTL Klubon menő Vacsoracsata sorozatban már a tegnap esti Csonka Pici-féle főzőcske sem volt kismiska, pl. amikor Milo Azerbajdzsánt Törökország részeként aposztrofálta, de a java csak ma jön, amikor a magyar humor egyik legmegbízhatóbb iparosa, Maksa Zoltán fog valami elképesztőt összeütni kis konyhájában. Külön érdekes lesz, mit szól a minden bizonnyal egzotikus menühöz (és az elmaradhatatlan humorbonbonokhoz) Bea asszony, Győzike hites asszonya.

21:25-kor csak azért ajánlom a Beugrót a Coolon, hogy feltűnjön, az állandóság és megbízhatóság mekkora érték egy tévéműsornál. És figyeljék meg, hogy a Kálloy Molnár Péter mennyit fejlődött a műfajban! Aki vészterhesebb percekre vágyik, negyed óra múlva átteheti a bázisát az m1-re, ahol a Se ördög, se angyal című krimi kezdődik 21:40-kor. Ha valakinek a cím láttan a se hús, se hal szólás ugrik be, lelke rajta, nyomós érv viszont a film mellett Marie Gillain főszereplői minősége – maga a megtestesült üdeség, frissesség, érzékenység, szépség.

22:20-kor régóta ismétlődő dilemmába kerülünk. Ismét egy érdekes személyiség lesz Veiszer Alinda vendége a Zárórában az m2-n: Vágvölgyi B. András újságíró-volt főszerkesztő-most épp rendező jön a műsorba, és nyilván sok érdekeset fog elmondani, már amennyiben Veiszer Alinda nem cövekel le valamelyik rögeszméjénél, és akkor onnantól nem ereszti a riportalanyt. A műsor végén a félig teli, félig üres pohár szemléleti relativitása jön el 1, végül is megtudtunk egyet s mást 2, de sokkal jobb beszélgetés is lehetett volna. De aki nem akar ezen antagonizmusok és dilemmák között hányódni, 22:30-kor a Viasat3-on megnézhet egy 1983-as Francis Ford Coppola-filmet. Ha ez a név nem mond semmit, akkor idesüssön: a Rablóhal főszerepében a fiatal Matt Dillon mellett láthatjuk a fiatal Diane Lane-t, Nicolas Cage-et, Mickey Rourke-ot, Sean Penn testévért, Chris Pennt, a nemrég elhunyt Dennis Hoppert, a fiatal Lawrence Fishbourne-t, és Tom Waits-et is. Így jut el a napunk Maksa Zoltántól Coppoláig.

De akinek már a fülén jönnek ki a filmek, választhat máshogy is, ugyanebben az időben, tehát 22:30-kor indul Bear Grylls műsora, A túlélés törvényei a Discovery Channelen, amelyben a vehemens Grylls Panamában kell, hogy megmeneküljön a rá leselkedő veszélyektől. Mit tenne itthon, ahol annyi a panama? Egy biztos, a jeles túlélő addig nem nyugszik,míg el nem fogyaszt egy gyíkot.