Elon Musk belengette, hogy egy feltétellel távozik a Twitter éléről

Ezzel együtt továbbra is tulajdonos marad.

Elon Musk kedden közölte, hogy a megfelelő utód megtalálása esetén lemond a Twitter vezérigazgatói posztjáról. Mindezt két nappal azután, hogy az amerikai milliárdos megkérdezte 122 millió Twitter-követőjét arról, hogy le kellene-e mondania a közösségi oldal vezetői posztjáról, melyre a válaszadók többsége igennel válaszolt.

Musk voksolása hétfőn délután zárult le, összesen mintegy 17,5 millió fiókból adtak le szavazatot. A végeredmény elég egyértelmű: a válaszadók 57,5 százaléka, több mint 10 millió ember azt szeretné, ha a milliárdos távozna a cég éléről. Musk a szavazás után egy darabig nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, aztán közölte, hogy a jövőben csak fizetős felhasználók nyilváníthatnak véleményt a platform működésére vonatkozó kérdésekben.

Kedd este azonban közölte:

Lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát! Ezután már csak a szoftver és szerver csapatokat fogom vezetni.

Mióta kiderült, hogy a vállalkozó meg akarja vásárolni a Twittert, botrányt botrányra halmoz. Előbb az üzlet körül alakult ki huzavona, majd a 44 milliárdos transzfert követően minden korábbi vezetőt menesztett, később pedig több dolgozó fel is mondott. Azóta a felületen elszabadult a gyűlöletbeszéd, miközben figyelmeztetés nélkül tiltottak ki újságírókat. A közösségi oldalt az elmúlt időszakban rengeteg felhasználó és hirdető hagyta el, ennek már jelentős gazdasági következményei is vannak.

Musk lemondása esetén is a Twitter tulajdonosa marad. Erre egyelőre nem tudni, mikor kerülhet sor, főleg úgy, hogy már korábban azt pedzegette, hogy jelenleg nem lát alkalmas jelöltet a Twitter vezetésére.

(NY Times)