Ezért nem fogadja el a kormány a külföldi teszteket a hazatérő magyaroktól

Farkas Örs elárulta, mi áll a szigorítás hátterében.

A kormány több tagjának, így Farkas Örsnek is karanténba kellett vonulnia, miután Hollik István koronavírustesztje pozitív lett. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, ha a második tesztje is negatív lesz, véget ér számára a karantén, ugyanakkor megjegyezte, hogy felkészületlenül érte a dolog.

Farkas Örs elmondta, a rendezvényen hosszan beszélgetett Hollikkal, továbbá elárulta, hogy fizetett a tesztekért. Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e igazságtalannak, hogy a tesztekért fizetni kell, Gulyás Gergely pénteki nyilatkozatát idézte, aki akkor jelezte, hogy szeptember 1-től átvállalja az állam azon személyek tesztjeinek költségét, akiken kontaktkutatás miatt végzik el a vizsgálatot.

Azzal kapcsolatban, hogy nem fogadják el a hazatérő magyarok külföldi tesztelését, a szóvivő azt mondta, hogy mindez azért van, mert nincs a világban egy akkreditált rendszer, illetve sokat lehet arról hallani, hogy a teszteket különböző módszerekkel és alapossággal végzik el. Így Magyarország csak a hazánkban akkreditált teszteket fogadja el.

Ezen kívül Farkas Örs elárulta, hogy az elmúlt időszakban voltak visszaélések a tesztek körül, így a kormány a szigorítás mellett döntött. 

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu