Elborzasztó fotókon a szemétért harcoló jegesmedvék

Már Alaszka partjain is műanyaghulladék van.
Kapcsolódó cikkek

Szomorú képek jelentek meg arról, ahogy két jegesmedve műanyaghulladékért marakodik Alaszka partjain, remekül szimbolizálva, milyen hatással van az emberiség túlfogyasztása a környezetünkre. A képeket Danny Sullivan természetfotós készítette, aki felfigyelt arra, hogy az éhező medvék harcolni kezdenek a zsákmányért.

A tél közeledtével a jegesmedvék sok időt töltenek a jeges víz mellett, ahol fókákra vadásznak, ez a fő élelemforrásuk. Ha viszont nincs tengerjég, akkor élelem sincs számukra, ezt mutatják Sullivan képei is. A fotósorozaton több pillanat is megelevenedik, attól kezdve, hogy az állatok közt megindul a hadakozás, majd a nyertes rágni kezdi a műanyagot, egy fiatalabb medve pedig egy tejeskannába dugja az orrát.

Forrás: Media Drum World

Az 58 éves fotós még októberben készítette a képeket Katovik azon parti részén, amit az előző években még víz borított. Elmondása szerint jó öt fokkal melegebb a hőmérséklet a területen, mint lennie kéne, de főleg arra kívánja felhívni  a figyelmet, hogy a hulladéknak egyáltalán nem kéne ott lennie, hiszen nem egy emberek lakta területről van szó. A szemét a vízen keresztül a fiatal medvék gyomrába jut – fejtette ki aggodalmát.

„Remélem, hogy az emberek a fotók láttán elgondolkodnak azon, hogy változtassanak a szokásaikon. A műanyagnak sehol sincs helye, főleg nem Alaszka vadvilágában” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Media Drum World)