Kuciak-gyilkosság: Orbán vérig sértett 120 ezer embert

Beolvasott a kormányfőnek egy volt szlovákiai diplomata, politológus.

Az Új Szó portálon közzétett nyílt levelében Petőcz Kálmán sérelmezte, hogy Orbán Viktor pénteken dilettáns módon ugyan, de nyíltan beavatkozott a szlovák belügyekbe.

Orbán a szlovák gyilkosság okozta válságról: Soros minden alkalmat megragad
Megöltek egy újságírót, amibe belebukhat a szlovák kormány. A magyar miniszterelnök természetesen Sorost látja a dolgok mögött.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Orbán Viktor!

Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette.

A politológus, volt diplomataként diplomatikus, „politikailag korrekt” stílust ígér, majd jelzi, Orbán is jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb „nyugati imperialistáknak” nincs köze ahhoz, hogy a szlovákok fel vannak háborodva és tüntetnek.

Az emberek azért tüntetnek, mert elegük van a korrupciós maffiából, amely a Fico-kormányok alatt befészkelte magát az állami intézményekbe, kilopta a seggük alól a fél országot, és ellehetetlenítette a gyerekeik jövőjét, vagy elűzte őket Szlovákiából. Amikor ez a korrupciós maffia veszélyeztetve érezte a zsákmányát, attól sem riadt vissza, hogy meggyilkoltassa azt a fiatal újságírót, aki a főszereplők leleplezésére készült. Brutális módon a barátnőjét sem kímélték meg a haláltól.

A meggyilkolt szlovák újságíró utolsó cikke: Ficóra vetül a maffia árnyéka
Fegyvercsempészet, zsarolás, adócsalás, jogosulatlanul igényelt támogatások és politikai kapcsolatok – a megölt Ján Kuciak durva dolgokat tárt fel befejezetlen cikkében.

Petőcz sérelmezi, hogy a magyar kormányfőnek nem volt egyetlen jó szava sem a két meggyilkolt fiatal hozzátartozóihoz, csak „sorosozásra”, „migráncsozásra” futotta, amivel

vérig sértett százhúszezer békésen tüntető embert.

Nekik a tisztánlátáshoz sem Sorosra, sem Orbánra nincs szükségük, naponta tapasztalják a hatalom arroganciáját.

Ön megsértett minden szlovákiai becsületes állampolgárt, aki végre egy igazságos jogállamban, félelem nélkül szeretne élni.

Pozsonyban pénteken annyi ember gyűlt össze, amennyi az 1989. novemberi tüntetéseken sem, de a magyar állami hírügynökség csak tízezerről számolt be.

Jellemző. De ez most nem lényeges. A tér egyik részét a kismamák foglalták le maguknak. Legalább 200 babakocsis anyuka és apuka jött el kifejezni szolidaritását. Ők sem dőltek be a kormányfő ijesztgetésének, hogy majd Soros-bérencek fognak provokálni és utcaköveket dobálni. Biztonságban érezték magukat a tömeg kellős közepén. Eljöttek, mert a gyereküknek jobb jövőt szeretnének.

Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának nem lesz gyereke. Esküvőre készültek, amikor megölték őket abban az országban, ahol három éve alkotmányba emelték a házasság szentségét.

Az a politikus kardoskodott leginkább – képmutatóan – az alkotmánymódosítás mellett, aki a saját házasságából bohózatot csinált, mert nyilvánosan barátnőt tart. A hölgy ráadásul kapcsolatot tart fenn maffiagyanús egyénekkel. Nos, ezek a dolgok haragítják Szlovákia népét, tisztelt miniszterelnök úr, nem Soros György.

Petőcz Kálmánnak személyesen nincs baja Orbánnal, még azt sem zárja ki, hogy Magyarországon lehet sorosozással, migránsozással még (egyszer) választást nyerni, de Szlovákiában biztos nem, a többség ott ennek nem dől be.

„Elég volt Ficóból” – hatalmas tömeg tüntet Pozsonyban
Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese meggyilkolásának kivizsgálását és egy hiteles, nem korrupt kormány felállítását követelik.
Lemondott a szlovák belügyminiszter
Fokozódik a belpolitikai válság Pozsonyban Ján Kuciak újságíró meggyilkolása miatt.