Halálra vert egy ágyhoz kötött beteget, mert tévesen pedofilnak hitte

A brit férfi még le is fényképezte áldozata sebesüléseit. Most 12 évig gondolkodhat azon a börtönben, hogy mit rontott el.
Kapcsolódó cikkek

Egy brit bíróság 12 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 30 éves férfit, aki úgy megvert egy művese gépre kötött dialízises férfit, hogy az később belehalt sérüléseibe – jelentette a helyi sajtó. A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint Adam Goodridge azt hitte, hogy áldozata, a Maltby városában élő Paul Sandford pedofil, és azt akarta elérni, hogy költözzön valahova máshová.

Goodridge tavaly október 30-án, helyi idő szerint nagyjából hajnali egy órakor ment be Sandford házába, miután korábban azzal fenyegette meg, hogy meg fogja ölni, ha egy héten belül nem költözik el. Áldozata a beszámolók szerint aludt, amikor elkezdte ütlegelni.

A bíróság előtt tanúskodó Simon Palmer nyomozó elmondása szerint Goodridge annyira „arcátlan volt”, hogy egy kis időre kiment a szobából, hogy közölje, vesz egy kis sört Sandford barátainak, majd visszatért a szobába, folytatni a verést. Goodridge ezután közölte áldozata barátaival, mondják azt a mentősöknek, hogy Sandford elesett a kádban.

A kiérkező mentősök számára azonban egyértelmű volt, hogy a férfi nem balesetben szerezte sérüléseit – közölte Palmer.  Sandfordot kórházba szállították, ahol öt nappal később belehalt a verés közben szerzett sérüléseibe.