Orosz bombatalálat érte az Iszlám Állam olajszállítóit – videó!

A járműveket "precíziós légicsapás" érte, aminek következtében felrobbantak, majd lángba borultak.
Kapcsolódó cikkek

Újabb háborús felvételeket tett közzé az orosz védelmi minisztérium, amelyen az RT.com beszámolója szerint az Iszlám Állam olajszállító teherautóit ért légitámadás látható Szíriában. A járműveket “precíziós légicsapás” érte, aminek következtében felrobbantak, majd lángba borultak – írta a hírcsatorna. A videón egyébként egy rendkívül forgalmas út is látható rengeteg kamionnal, autóval és az úton sétáló emberekkel.

Az oroszok szerint, mintegy 12 ezer tanker vár a török határon arra, hogy az Iszlám Állam olaját átcsempésszék Törökországba. Putyinék az orosz vadászgép lelövése óta azzal vádolják Ankarát, hogy titokban támogatja a terrorszervezet illegális olajkereskedelmét. A török kabinet és Erdogan elnök azonban ezeket a vádakat következetesen tagadja.

A moszkvai vezetés szócsövének is tartott RT emlékeztet, hogy az orosz haderő szeptember 30-a óta sújtja légicsapásokkal az Iszlám Állam infrastruktúráját a szíriai hatóságok kérésére. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a nyugati szövetségesek folyamatosan bírálják az oroszokat, amiért állításuk szerint nemcsak a terrorszervezet állásait lövik, hanem a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló lázadó egységeket is támadják, amivel az Iszlám Államot is erősítik. A “precíziós bombázások” pedig eddig rengeteg civil áldozattal jártak a helyi jelentések szerint.