270 milliós luxusvillában él Tóásó Előd

A terrorizmussal gyanúsított Tóásó egy hónapja szabadult börtönéből, de még mindig nem tudni, mikor térhet haza Magyarországra - értesült a Bors.
Kapcsolódó cikkek

A Bors információi szerint Tóásó leghamarabb májusban hagyhatja el Bolíviát, a Húsvétot biztosan Dél-Amerikában tölti feleségével, Elenával, akit még a börtönben vett feleségül.

Lukács Csaba újságíró, aki évek óta segíti Tóásót, a lapnak elmondta: „Még van néhány elintézetlen ügye, tárgyal a kormánnyal a hazatéréséről. Van a vádalkunak egy titkos záradéka, főként az kell még elintézni.” Hozzátette: Tóásó az ország felfedezésével tölti napjait, mert bár már hat éve él az országban, ideje túlnyomó részét börtönben töltötte.
Tóásó feleségének családja az egyik legősibb spanyol nemesi família Dél-Amerikában. Édesapja, Guillermo Fortún Evo Morales elnök egyik legnagyobb politikai ellenfele volt haláláig. Elena édesapja együtt raboskodott Tóásóval, innen az ismeretség, amelybő később szerelem szövődött.

A Bors szerint a Fotún család jelenleg is szép vagyon felett rendelkezik, a villa például, amelyben a Tóásó házaspár él, egymillió dollárt, körülbelül 270 millió forintot érhet. Ennek ellenére nem kerülik el őket az anyagi gondok: a Fortún ellen folyó eljárás miatt a családi vagyont zár alá vették. Helyzetüket jól érzékelteti, hogy Lukács Csaba, a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül nemrégiben 400 dollárt küldött nekik napi kiadásaikra.

Fotó: MTI/EPA/Martin Alipaz