McCaint nem izgatja a magyar kormány reakciója

A republikánus szenátor az AFP-nek nyilatkozott a budapesti nagykövetről szóló vitában Magyarországról tett állításairól.
Kapcsolódó cikkek

John McCain kedden, a Colleen Bell budapesti nagykövetté választásáról szóló vitában mondta azt Orbán Viktorról, hogy neofasiszta diktátor, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba.

A repbulikánus szenátor a hírügynökségnek azt mondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy miként fogadta a magyar kormány a megjegyzéseit. Hozzátette, hogy idén januárban tett budapesti látogatásakor próbálta arra ösztönzi Orbán Viktort, hogy változtasson politikáján. Nyilvávalóan azt választotta, hogy nem így tesz – mondta McCain.

A szenátor emlékeztetet rá, hogy Magyarország első alkuja idén Putyinnal a paksi bővítésről, valamint a média „lehordása” csak pár példa Orbán neofasiszta viselkedésének listájáról.

„Nagyon jól tudják Európában, hogy miket művel. Ez senki számára nem újdonság” – fűzte hozzá.

A szenátor kijelentései miatt szerdán Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) bekérették André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. A tárcavezető, Szijjártó Péter Brüsszelben úgy reagált: a magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania.