Állatkerti medve harapta le egy 9 éves fiú karját

A kisgyerek meg akarta etetni a vadállatot, és benyúlt a ketrecbe.
Kapcsolódó cikkek

A kilencéves kisfiú a nagyapjával látogatott el a kínai Henan tartományban található állatkertbe, de a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint teljesen egyedül, felügyelet nélkül csámborgott, amikor az eset történt. A South China Morning Post cikke szerint ételt akart adni a fekete medvének, és jobb kezével benyúlt a rácsok közt a ketrecbe, és ekkor az állat leharapta a karját.

A kisfiú azonnal egy helyi kórházba szállították, ahol az orvosok kénytelen voltak teljesen amputálni a karját, illetve ami megmaradt abból. A beszámolók szerint stabil állapotban fekszik a kórházban a szombat délután történt eset után.

A család egyik barátja a kínai sajtónak elmondta: a gyerek kezelési költségei meghaladják a húszezer jüant (nagyjából 800 ezer forint), amiből az állatkert ötezer jüant volt hajlandó kifizetni. A nő elpanaszolta azt is, hogy az állatkerttől senki sem látogatta meg a gyereket a kórházban. Az állatkert szóvivője csak annyit közölt, hogy „aktívan együttműködnek az orvosokkal, hogy segítsenek a családnak a költségek kifizetésében”.